- hirdetés -

Az intézmény alsós munkaközössége 2006 óta szervezi meg minden tanév elején az óvodából iskolába történő átmenetet segítő programját.

A jó gyakorlat célja, hogy a gyermekeket érő pozitív érzelmi hatások megkönnyítsék az elsősöknek az új környezethez való alkalmazkodást, felkeltsék érdeklődésüket az iskola, a tanulás iránt. Az intézményben 16. alkalommal várta az iskolába lépő első osztályosokat a Csodavilág, az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola iskola-előkészítő és befogadó komplex fejlesztési programja.

– A pedagógusoknak ekkor lehetőségük nyílik a tanulók személyiségének, képességeinek megismerésére, a gyerekek életkorához igazodó, változatos tevékenységek pedig minden kisdiák számára sikerélményt biztosítanak. Szeptember első két hetében a gyerekek játékos formában ismerkedhettek meg a tanító nénikkel, egymással, az iskolai élet rendjével. Az idei Csodavilágban a sok közös játékon túl kézműves foglalkozások, játékos sportvetélkedő, programozható robotok, látványos fizikai kísérletek várták a gyerekeket – foglalta össze Bartók Anikó pedagógus.

A tanítók mellett a szülők és a felsőbb évfolyamon tanuló diákok is részt vettek a foglalkozásokon: a szülők együtt vásároltak a gyerekekkel a piacon, a felsőbb évesek pedig közösen báboztak, sportoltak, játszottak, hangszerbemutatót tartottak az elsősöknek. A 8 napos program zárónapján az iskola vezetése oklevelet nyújtott át minden első osztályos tanulónak az iskola diákjává fogadás szimbólumaként.

fotó: iskola

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.