- hirdetés -

Szentesen rendezték meg a diák I. és diák II. korosztályok számára kiírt területi birkózó diákolimpiát. A versenyzők célja a minél jobb eredmény elérése mellett az országos döntőbe való továbbjutás volt. Az Orosházi Birkózó Egyesületet 9 sportolója képviselte.

Az országos döntőt egyébként éppen az Orosházi Birkózó Egyesület rendezi majd szeptember 24-én, az Eötvös Sportcsarnokban. Beszámolójuk szerint Szentesen remek birkózással három ifjú versenyzőjük is továbbjutott a döntőbe, így két hét múlva ők fogják képviselni hazai pályán a csapatot.

Verasztó Albert, Bódi Csaba és Keresztes Máté mindannyian a diák I-es korosztályban birkóznak, közülük a 29 kilogrammban versenyző Verasztó Albert a dobogó tetejére is felállhatott, ugyanis megnyerte súlycsoportjában a területi bajnokságot. Az 58 kilós Keresztes Máté is bejutott a döntőbe, ő ezüstéremmel zárt Szentesen, míg a 42 kilogrammos súlycsoportban birkózó Bódi Csaba a bronzérmet szerezte meg.

Rajtuk kívül szintén bronzérmet szerzett az eggyel fiatalabbak, azaz a diák II-esek között, az 50 kilogrammos mezőnyben birkózó Vas-Szilágyi András, míg a diák I-es 85-ös mezőnyben Ivanics András Balázs az 5. helyen zárt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.