- hirdetés -

Egy kis vidámságot csempészett volna az orosháziak hétköznapjaiba a járvány tavaszi, harmadik hulláma során. Ezzel az elhatározással valósította meg Mozgó Retro Bulijárat nevű ötletét először május 15-én, majd később szeptember 4-én is Kukovecz János. A lakodalmakon és retro diszkóban is dolgozó férfi a szórakoztatás mellett a város mentőinek, egészségügyi dolgozóinak és tűzoltóinak is köszönetet mondott kezdeményezésével.

– Maga az ötlet arra az időszakra vezethető vissza, amikor bejött a koronavírus-járvány harmadik hulláma. Sokat járok a városba, sok ismerősömmel találkoztam és láttam, hogy az a helyzet mindenkit megviselt. A maszkhasználat, a járványügyi szabályok vagy éppen a távolságtartás, nem is beszéltek túl sokat egymással, ahogy láttam, mindenki szomorúnak, letörtnek tűnt.

Akkor döntöttem el, hogy mivel lakodalmakat és retro diszkót is sokszor szoktam csinálni, ezért valami olyan ötletet valósítanék meg itt Orosházán, amilyen még nem volt. Így jutott eszembe, hogy mi lenne, ha beszereznék egy teherautót, ellátnám a saját felszerelésemmel és egy kis zenével úgy csempésznék egy kis vidámságot az emberek életébe, hogy közben persze nem szegek meg semmilyen szabályt vagy járványügyi előírást – árulta el Kukovecz János.

Az elhatározást hamarosan követte a megvalósítás is, bár ez korántsem volt egyszerű. Először munkahelyén, a Doherty Hungary Kft.-nél (külsős biztonsági cégnél dolgozik, ahol jelenleg szolgálatvezető beosztásban van) mondta el az ötletet, a teherautóval és a járat sofőrjével pedig a WELD-Heg Kft. volt a segítségére. Ezt követte a felszerelés egyik legfontosabb darabjának, az aggregátornak a beszerzése, ezzel kapcsolatban a Vasex Kft.-től (Let’s Do It Vasex Barkácsáruház) kapott segítséget. Végül a megfelelő engedélyek beszerzése maradt hátra, amit hamarosan meg is kapott mind a rendőrségtől, mind a Polgármesteri Hivataltól.
– Maszkot kellett viselnem közben, valamint a platóra csak én mehettem fel vagy a járat sofőrje, de ennél komolyabb előírás szerencsére nem volt.

Elérkezett az első alkalom előestje, felszereltem a 3,5 tonnás teherautót, kipróbáltuk, mentünk egy kört a belterületen, majd a próba után másnap pedig következhetett is élesben a dolog, 16 és 20 óra között. Mivel én úgy gondolom és szerintem ezzel a véleményemmel egyáltalán nem vagyok egyedül, hogy a tűzoltók, a mentők és a kórház dolgozói is rengeteget tesznek értünk, úgy döntöttem nekik is kedveskedem egy kicsit, elmegyek hozzájuk és az éppen szolgálatban lévőknek lejátszom az általuk kért kedvenc zenéiket, köszönetnyilvánításként az orosháziak nevében – mesélte.

Jól estek neki az üzenetek, pozitív visszajelzések, ez inspirálta a folytatásban (Fotó: Horváth Bence)

Ezért még mielőtt nekivágott volna a megvalósításnak, megkereste mindhárom intézményt. A tűzoltóknál és a mentőknél is örömmel fogadták a kezdeményezést és az engedélyt is megadták hozzá, ezért a kapu előtt leparkolva játszott nekik. A kórházban is örültek megkeresésének, oda viszont sajnos nem mehetett be. De így is sikerült gondoskodnia arról, hogy ők is meghallgassák kedvenc számaikat, hiszen szépen lassan ment körbe a környéken, később pedig ők is jelezték, mennyire örültek neki.

Az első Mozgó Retro Bulijárat így szép sikert aratott és mivel Jánosnak is jól esett az azt követő rengeteg megkeresés és pozitív visszajelzés, úgy döntött, ismét megpróbálja, ezúttal egy még nagyobb verziót megvalósítva. Ugyanúgy végigjárta a már említett utat, de ezúttal már rutinosabban vághatott neki a szervezésnek és az előző alkalomhoz hasonlóan ezúttal is nagyon segítőkész volt vele mindenki. A fokozott vírusveszély sem hátráltatta a második járat megszervezését, melyhez már egy 10 tonnás teherautóval készült, ebben az OrosRoad Kft. volt segítségére.

– Most hétvégén, szeptember 4-én végre elérkezett a pillanat és útnak indult a II. Mozgó Retro Bulijárat. A tűzoltósághoz ezúttal is elmentem, nagyon szívesen fogadtak ismét. Igazából annyi változott, hogy 10 tonnás járművel sajnos már nem lehetett bemenni a főtérre, ugyan sokan ott vártak volna, de nekik is tudtam még időben szólni, hogy a főutcáról lesz az indulás. Én úgy érzem, hogy ez a mostani alkalom egy fokkal még jobban sikerült, mint az első. Többen is voltak és kimondottan jól esett, amikor azt láttam, hogy még az erkélyekről is érdeklődve tekintenek le és szórakoznak a zenére. Szeretném megköszönni mindenkinek a kedvességét, támogatását – számolt be a pár nappal ezelőtti második alkalomról a vidám, mosolygós Kuky becenévre hallgató fiatalember.

Októberre tervezi a harmadik járatot (Fotó: Horváth Bence)

Az előzőhöz hasonlóan ezúttal is sokan írtak neki emailt, SMS-t vagy a Messengeren üzenetet, ez pedig megerősítette őt abban, hogy harmadszor is megszervezze az eseményt, melyhez várhatóan októberben csatlakozhatnak majd a szórakozás iránt érdeklődők. Mint mondta, nagyon bízik benne, hogy jövő tavasszal már nem lesz olyan súlyos a vírushelyzet, mint az idei évben, mert a bulijáratokon kívül is van még egy nagyobb terve éppen arra az időszakra. Hogy mi, az viszont legyen meglepetés…

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.