- hirdetés -

Egy igazi nyárzáró családi nap helyszíne lesz szeptember 11-én a rákóczitelepi Virág utca. Bemutatózik több orosházi sport- vagy táncegyesület, a gyerekek is megtalálhatják a nekik tetsző elfoglaltságokat, a délután és az este folyamán pedig Szabó Ádám és Wolf Kati lépnek majd fel, hogy aztán egy éjfélig tartó diszkó zárja a programok sorát.

Már hosszú évek óta hagyomány volt szeptember végén, a hónap utolsó hétvégéjén a Rákóczitelepi Falunap, sajnos a pandémia ezt megakadályozta a tavalyi évben. Viszont Rákóczitelepen a Török család, azaz Török István és Törökné Kata személyében élnek olyan emberek, akik évek óta a mozgatórugói a helyi kezdeményezéseknek, rendezvényeknek. Ők kerestek fel azzal, hogy szeretnének egy utcabált, illetve egy kis kirakodóvásárt szervezni – árulta el Oravecz Nóra, a térség önkormányzati képviselője, a Dél-Békés Mentőcsoport (DBMCS) elnöke.

Oravecz Nóra, a térség önkormányzati képviselője ismertette a legfontosabb tudnivalókat (Fotó: Horváth Bence)

A DBMCS, valamint a Turisztikai Desztinációs Menedzsment (TDM) egy győztes pályázatnak köszönhetően így a hétvégén, szeptember 11-én nemcsak egy utcabált, hanem egy igazi nyárzáró családi napot rendez, délután 13 órai kezdettel. Az eseményen fellép majd az Orosházi Mazsorett és Táncsport Egyesület, bemutatót tart a CSIKO-BOAT SE aerobik csapata és az Orosházi Birkózó Egyesület.

Sztárvendégekkel is készültek a kilátogatóknak, hiszen 16 órától Szabó Ádám fog fellépni, 20 órakor pedig Wolf Kati ad majd koncertet a rendezvény vendégeinek, akiknek ezt követően éjfélig egy diszkóval is kedveskednek majd. A gyerekekre az ilyen rendezvényeken elengedhetetlen trambulin, kézműves sátor, ugrálóvár és arcfestés vár majd.
– Egyetlen kikötés a rendezvénnyel kapcsolatban, hogy ami a pandémiában jelenleg hatályos jogszabály, azt be kell tartanunk. Ennek értelmében 500 fő lehet egyszerre a nyárzáró családi napon – ismertette az egyik fontos tudnivalót Oravecz Nóra.

(x)

(Kiemelt képünk archív fotó, illusztráció)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.