- hirdetés -

Szabó Mariann, az ASE Orosháza játékosa volt az egyik, aki idén az „Orosháza Város Sportjáért” elismerést vette át augusztus 20-án. Több mint 15 éve él-hal az asztaliteniszért és ez állítása szerint sokáig így is marad.

Szabó Mariann, vagy ahogy társai becézik Ancsa Orosházán született. Az asztalitenisszel az általános iskolában ismerkedett meg. Egészen korán már utánpótlás korában jöttek a sikerek elsősorban kiemelkedő szorgalmának köszönhetően. Felnőttként nagy szerepe volt abban, hogy ma az Extraligában szereplő csapata lehet Orosházának. Több mint 15 éves versenyzői és egyéb sportszakmai tevékenysége és eredménye megérdemelten kapta az elismerést.

– Megtisztelő, hogy idén én lehetek az egyik díjazott. Amikor meghallottam, hogy én kapom az egyik elismerést, nagyon meglepődtem, de örültem is egyben. Elsősorban Bogdánffy Csabának vagyok hálás, amiért érdemesnek tartott erre a díjra – tette hozzá Szabó Mariann.

A méltatásában elhangzott, hogy a klubhűség mintapéldája, ugyanis több lehetősége volt más egyesületbe igazolni, de mégis mindig maradt az ASE Orosháza gárdájánál.

– Egyáltalán nem bántam meg a döntésemet, jól érzem magam itt. A sporton kívül is egy ragaszkodó személyiség vagyok. Amennyiben el is gondolkodtam a váltáson, az a továbbtanulás miatt volt, de Szegeden folytattam a tanulmányaimat így nem is volt kérdés a maradásom – emlékezett vissza Mariann.

Edzőpartnerként kivette a részét a helyi utánpótlás-nevelésből is. Hamarosan anyai örömök elé néz, most az ezzel kapcsolatos teendőkkel telnek mindennapjai, de amint lehet visszatérne az asztalokhoz és újra ütőt ragadna.

– Az asztalitenisz mindig is fontos pont lesz az életemben, a szívem csücske – mondta nevetve.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.