- hirdetés -

A fiatalok és döntéshozók közötti kommunikáció javítását tűzte ki céljául az a program, amit pénteken délután szerveztek a fiatalok a Diáktanyán.

A helyi iskolák diákönkormányzati közösségének tagjai gyűltek össze a Diáktanyán szeptember 3-án. A fiatalok az Építsd a csapatodat névre hallgató programon vettek részt Dávid Zoltán polgármesterrel, Bojtor István alpolgármesterrel és helyi önkormányzati képviselőkkel.

– A programunk lényege az, hogy erősítsük a kommunikációt a fiatalság, illetve a döntéshozók között. Az a cél, hogy a fiatalok képesek legyenek, merjenek egy tanárhoz fordulni, vagy akár egy városvezetőhöz problémájukkal, ötleteikkel – fogalmazott Tóth Loretta, az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat alpolgármestere.

Tóth Loretta (Fotó: Horváth Bence)

Ez a nap a kikapcsolódásról, az együtt töltött időről szólt a Diáktanyán. Ráhangolódó, a különböző iskolákból érkező diákok ismerkedését elősegítő feladatokat találtak ki a szervezők.

– Tök jó lehetőség találkozni az osztálytársakkal, illetve más iskolában tanuló diákokkal és együtt tölteni egy délutánt – mondta Sarkadi Petra a rendezvénnyel kapcsolatban.
– Egy évig nem voltunk együtt az osztálytársakkal, bőven ránk fér ez a csapatépítés – tette hozzá Hellenthal Mary.

Hellenthal Mary és Sarkadi Petra (Fotó: Horváth Bence)

A délután során lehetőségük volt arra, hogy kifejtsék az ötleteiket, illetve elmondják, hogy a fiatalok mit változtatnának Orosházán, mire van szükségük ahhoz, hogy a város még élhetőbb legyen számukra.

– A koronavírus-járvány óta nem volt igazán olyan program, ami nekünk szólt volna. Lehetne több szabadtéri rendezvény, koncert, amit korosztálytól függetlenül is lehet élvezni – mondta Petra.

Mary társához hasonlóan vélekedett, annyival egészítette ki, hogy a Diáktanyán túl több olyan helyre lenne szükség a fiataloknak, ahol összegyűlhetnek, vagy szabadon kikapcsolódhatnak.

A tartalmas délutánt egy közös szalonnasütéssel zárták a résztvevők.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.