- hirdetés -

Az intézményben jelenléti oktatással készülnek, reményeik szerint a következő hónapokban az online teret elhagyva ismét személyesen mutathatják meg tudásukat és felkészültségüket a művészeteket kedvelő orosháziaknak.

– Nagyon örülünk annak, hogy ismét rendesen, a jelenléti oktatás keretei között vághatunk neki a tanévnek. Erre készültünk, így terveztünk, a programjainkat és a munkatervünket is eszerint állítottuk össze. A már hagyományos rendezvényeinket is mind meg szeretnénk tartani, mint például a karácsonyi koncertünket vagy éppen a Tavaszi Művészeti Fesztivál keretében szervezett nemzetközi táncminősítő versenyt.

Ebbe beletartoznak még a különböző tanszakok (fúvósok, ütősök, vonósok és zongorások) koncertjei, de tervezünk kurzusokat és szakmai napokat például a vonósoknak vagy a zongoristáknak – ismertette a részleteket Kardosné Bánhidi Éva, a művészeti iskola igazgatója.

Az online térben tartott koncertjük után ismét személyesen bizonyítanák tehetségüket (Fotó: Horváth Bence)

Az intézményvezető egy olyan tervezett rendezvényről is beszámolt, ami eddig még nem volt része a hagyományos koncerteknek vagy kurzusoknak, de az idei évtől már a menetrend részét képezi. Ez egy olyan ütőhangszeres kurzus lenne, melyet megyei szintűre terveznek az iskola egykori ütőtanárának, Szanyiszló Richárdnak a vezetésével.

Az elmúlt években szintén rendhagyó módon tanári koncerttel jelentkeztek október 1-én. Tavaly azonban a koronavírus-járvány és az ezzel kapcsolatos helyzet felülírta ezt az elképzelést, így csak online módon, felvételről valósult meg.
– Ettől függetlenül ugyanolyan lelkesedéssel készültünk rá, de mégis csak másmilyen érzés, mind a tanárok, mind a diákok szempontjából, ha közönség előtt játszhatunk. A rendezvényt a mostani tanévben is meg szeretnénk tartani, ezúttal azonban nem október elején, hanem a tavaszi időszakban – árulta el Kardosné Bánhidi Éva.

Október 1-re ezúttal a Petőfi Művelődési Központtal közösen a Térzene Program keretében hívták meg a Gregus Tárogató Kvartettet. Ezt követően október közepén, szintén a térzenei programba beépítve tartanák meg a kurzust követően az ütőskoncertet. Mint mondta, a legfontosabb szempont, hogy a képzőművészek, a tanárok és a zenészek az oktatás mellett is megmutatkozhassanak a közönségüknek és ne csak zárt falak mögött, online formában, egymásnak zenéljenek.

A zenészek mellett a képzőművészek is készülnek az új tanévre (Fotó: Horváth Bence)

– Elmondhatjuk, hogy a gyermekek, szülők és tanárok kitartásának köszönhetően az érdeklődés a művészet iránt nem hanyatlott, megközelítőleg ugyanazzal a tanulói létszámmal tudunk nekivágni a 2021/2022-es tanévnek, mint az előző években – tette hozzá az igazgató.

A Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola emellett egy kisfilmmel is jelentkezett az új tanév előtt, melyben bemutatkoznak az iskolában tanulható művészeti ágak, a színes palettából bárki megtalálhatja a hozzá legközelebb álló művészeti tevékenységet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.