- hirdetés -

Immár 61 éve rendezik meg az egykori kiváló teniszezőről elnevezett dr. Komjátszeghy Endre Emlékversenyt Gyulán. Az orosházi csapat tagjai hagyományosan jól szerepelnek a patinás erőpróbán, ez pedig Lehoczky Anna és Juhos Tibor révén ezúttal sem volt másként. Fiatal csapattársukra, Szilasi Dávidra Egerben várt nagy feladat.

Kovács Zoltán, a Gyulai Tenisz Szabadidő Sport Klub vezetőségi tagja, a verseny egyik szervezője elmondta, még nagyon sokáig szeretnék folytatni a hagyományt, amire minden esély megvan, hiszen évről évre nagyon sok versenyző teszi magát próbára a különböző kategóriákban. A dr. Komjátszeghy Endréről elnevezett vándorserleget a férfi másodosztályú verseny győztese kapja, de ezen kívül férfi másodosztályban és párosversenyben, valamint női másodosztályban és párosversenyben hirdettek győztest.

Juhos Tibor a tavalyi győzelme után ezúttal is döntőbe jutott

Juhos Tibor idén címvédőként érkezett az emlékversenyre, hiszen tavaly kiváló játékkal nyerte meg a férfi másodosztályú kategória küzdelmeit. Mint mondta, az első két részvétele még a tanulás, tapasztalatszerzés jegyében telt, ezt követően azonban már nagyobb célokat fogalmazott meg, melyet az előző évben sikerült is elérnie.
– Azért szeretem ezt a versenyt, mert a többivel ellentétben ennek tényleg egyedülállóan nagy presztízse van, 30-32 nevező vesz részt minden kategóriában, a veterán játékosoktól kezdve a fiatalokig, ráadásul könnyen találhatunk barátokat, ismerősöket, új edzőpartnereket – árulta el.

Lehoczky Anna megnyerte saját kategóriáját az emlékversenyen (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A fiatal játékos hozzátette, a sportágban a változatosságot szereti a legjobban, hogy egyénileg hozhatja meg játék közben a döntéseket, az 1 órás mérkőzéstől a 3,5-4 órás összecsapásig bármilyen forgatókönyv megvalósulhat. Végül, de nem utolsósorban a tanulásban is tudja kamatoztatni a sportban szerzett kitartását, esetében a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán.

Juhos Tibor a döntőig ezúttal is eljutott, ott azonban ezúttal két szoros szettben alulmaradt egy debreceni versenyzővel szemben. Csapattársa, Lehoczky Anna a női másodosztályú kategóriában indult. Tanulmányai miatt ő is kevesebb versenyen indult az elmúlt időszakban, ez azonban egyáltalán nem befolyásolt a teljesítményét. Ellentmondást nem tűrően győzte le vetélytársait, hogy aztán a döntőben a női felnőtt ranglista top35-ös játékosa is fejet hajtson előtte.

Fiatal csapattársukra, Szilasi Dávidra Egerben várt egy fontos erőpróba. A play and stay kategóriában, zöld pályán, azaz a 12 éves korosztályban versenyző Dávid végül a dobogó második fokára állhatott fel. Németh István, az Orosháza Városi Tenisz Klub (OVTK) vezetőedzője elmondta, csapatküzdelmek szempontjából is mozgalmas időszak elé néznek, hiszen a hétvégén egy erős Szeged ellen kezdődik a bajnokság, míg Lehoczky Anna szegedi színekben a Szuperligában lép pályára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.