- hirdetés -

Péntek esti mérkőzést játszott az Orosházi MTK-ULE labdarúgó csapata.

A 3. forduló nyitómérkőzésére került sor augusztus 27-én, pénteken 18.30 órakor a gyopárosi sportcentrumban. A megyei I. o. bajnokságban a Szabadkígyós látogatott Orosházára.

Az első két fordulóban a hazaiak a Jamina elleni döntetlene (1-1) után bravúros győzelmet arattak Szarvason (2-0), míg a vendégek Csabacsűdről vitték el a három pontot (3-1), majd hazai környezetben szenvedtek vereséget a Nagyszénás csapatától (0-2). A mai mérkőzésen az OMTK-ULE tűnt esélyesebbnek, ami a pályán realizálódott.

Kvasznovszky József, az ULE edzője a találkozó előtt elmondta, hogy minden körülmények között itthon szeretnék tartani a három pontot. Ennek tudatában lépnek pályára és mindent megtesznek, hogy győzelmi reményeiket realizálják. Nos, a fiúk betartva az edzői utasításokat, közönségszórakoztató játékkal abszolválták a három pontot.

Orosházi MTK-ULE – Szabadkígyósi SZSC    5 – 0   (2 – 0)

Orosháza, 100 néző. Vezette: Bakos József (Petrovszki Péter, Bozó Norbert).

Orosháza: Marunák – Dajcs (Janicsek), Kasuba, Harangozó, Péli (Kérdő), Vincze (Kocsis), Szabó Á., Gedó (Kádár), Fehér (Bok), Miszlai, Selmeczy. Edző: Buza Barnabás, Kvasznovszky József.

Szabadkígyós: Dolezsán – Frankó, Milek, Lázár (Oláh G.), Sebestyén M., Kiss P., Faragó (Lászk), Hegedűs (Molnár M.), Maglóczki, Magyari, Sebestyén A. (Mohácsi). Játékos-edző: Szabó Zoltán.

Gólszerzők: Harangozó (4.), Miszlai (38., 78.), Kocsis (62.), Péli (66.).

Az orosházi csapat a kezdő sípszó után magához ragadta a kezdeményezést. A 2. percben Vincze távoli lövése még fölé szállt, de a 4. percben már a vendégek hálójában táncolt a labda. Harangozó nagyszerű helyzetfelismerésének köszönhetően, 35 méterről emelte a kint álló kapus felett a hálóba a labdát, 1-0. A 18. percben Fehér szögletét követően Gedó fejelte fölé a labdát. A vendégek első próbálkozásáig 19 percet kellett várni, ekkor Sebestyén M. csúnyán fölé bombázta a labdát. A 22. percben Gedó jobb oldali beadását Péli fejelte fölé. A 27. percben Fehér 20 méteres szabadrúgása halt el a kapus kezében. A vendégek első nagy lehetőségét Sebestyén M. hagyta ki. A 29. percben a vendégek gyors csatára közelről fölé emelt. A 37. percben egy Miszlai-Péli kényszerítő után Miszlai szinte nulla szögből a kapufát találta el. A 38. percben Szabó Á. bal oldali beadását a hosszú oldalon érkező Miszlai szinte becsúszva juttatta a hálóba, 2-0. A félidő Péli fejesével zárult, ami mellé szállt.

Az 50. percben egy gyors kontratámadás végén a kiugró Sebestyén M. a felső kapufát találta el. Az 55. percben Fehér szögletét Gedó fejelte fölé. A 60. percben Fehér oldalszabadrúgásáról az érkező Miszlai centikkel lemaradt. A 62. percben csiki-csuki akció az ULE részéről. Fehér mélységi átadását Szabó Á. laposan gurította középre és az érkező Kocsis Kevin közelről passzolta a hálóba a labdát, 3-0. A 66. percben Miszlai csomót kötött a bal oldali védők lábára, majd középre emelte a labdát, a kaputól 12 méterre álló Péli félfordulatból lőtte a léc alá, 4-0. A 78. percben egy rövid hazaadást Miszlai „befutotta” és a védőjét megelőzve pöckölte a hálóba a labdát, 5-0.

Az orosházi csapat helyenként ötletes, jó játékkal ilyen arányban is megérdemelten nyert az enerváltan futballozó szabadkígyósiak ellen.

Két gólt szerzett Miszlai (archív fotó)

Kvasznovszky József: A mérkőzés elejétől nyomás alatt tartottuk a keményen védekező vendégcsapatot, de kihagytunk több nagy helyzetet. A második játékrészben nagyobb fokozatra kapcsolva magabiztos győzelmet arattunk.

Az OMTK-ULE a 4. fordulóban szeptember 4-én Körösladányban lép pályára.

kiemelt archív fotó: Bohus Krisztián

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.