- hirdetés -

Hamarosan az iskolában is felvehetik az oltást azok a diákok, akiknek szülei jelzik ezt az igényt. Az orosházi általános iskolákat az oltakozási arányokról kérdeztük.

Az iskolakezdés közeledtével az iskolákban is lesz lehetőség a 12 év feletti diákok oltására azoknak, akik valamilyen oknál fogva az interneten nem tudnak időpontot foglalni. Magyarország az elsők között ért a 12 év felettiek oltásához, a szülők június óta tudnak regisztrálni – írja a kormány.hu.

Augusztus 30-án és 31-én, valamint szeptember 2-án és 3-án a tervek szerint az iskolákban is lesz oltási akció. A szülők az iskolától kaptak tájékoztatást, és augusztus 25-ig, azaz e hét szerdáig vissza kellett jelezniük, hogy kérik, vagy nem kérik gyermekük számára az oltást. Az oltás Pfizer-vakcinával fog történni az iskolaorvosok és háziorvosok bevonásával.

Megkérdeztük az orosházi általános iskolákat, milyen arányban szeretnének élni a diákok ezzel a lehetőséggel. Választ az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolától és a Székács József Evangélikus Iskolától kaptunk.

Víghné Pintér Lilla igazgatótól megtudtuk, az érintettek 10%-a már megkapta az oltást a nyár folyamán, 5%-uk az, aki most fogja kéri azt az iskolában, 16%-uk pedig úgy nyilatkozott, hogy nem fogja kérni a vakcinát.

– A 12 és 18 év közötti diákok száma intézményükben 315 fő – mondta Nagy Róbert, a Székács Evangélikus Iskola igazgatója. – Közülük 232 fő jelzett vissza, 125-en nyilatkoztak úgy, hogy nem kérik az oltást. 85-en már megkapták a vakcinát vagy korábban regisztráltak arra, 22 fő pedig most él ezzel a lehetőséggel. Legújabb információnk szerint mivel alacsony a jelentkezők száma (nálunk 7%), és ez nemcsak ránk, hanem a város többi iskolájára is igaz, előfordulhat, hogy mégsem az iskola falain belül, hanem az oltópontokon történik majd meg a vakcina beadása – fogalmazott.

A szakértők szerint a diákok és a pedagógusok átoltottságának köszönhetően az idei iskolakezdés jóval biztonságosabb lesz, mint az egy évvel ezelőtti, amikor még nem volt vakcina és csak korlátozásokkal lehetett védekezni a vírus ellen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.