- hirdetés -

Élő zeneszó töltötte be a Platán Idősek Otthona ebédlőjét augusztus 25-e délelőttjén. Ez alkalommal a Liszt Ferenc zeneiskola fiatal tanárai csaltak egy kis színt az intézmény falai közé.

A koncert egy TOP-os pályázatnak köszönhetően valósult meg, mely a Test és lélek harmóniája idős korban címet viselte.

– A pályázat tizenkét, konkrétan háromszor négy programból áll – kezdte Urbán-Szarka Krisztina vezető ápoló. – Négy alkalommal vehettek részt gyógytornán a lakók, emellett négyszer szerveztünk játékos vetélkedőt a számunkra, valamint négy alkalommal valósítunk meg zeneterápiás foglalkozást az intézményben. Ez volt a második koncert, és ez idáig azt tapasztaltuk, hogy nagyon nagy élvezettel hallgatták a komolyzenét az idősek. Óriási volt az érdeklődés a koncertek iránt, hisz ez a szűk óra is valódi felüdülést jelentett a számukra.

Közönség elé állt Gyarmati Klára furulyajátékával, Fenyves Antal gitárjátékával, Debreczeni Viktória trombitán, Lakatos Bence klarinéton, Farkas Brigitta kürtön, Kovács Beáta pedig fuvolán játszott. Zongorán kísért, valamit szóló darabokkal szórakoztatta a nagyérdeműt Pintér-Tóth Judit.

Benkovics Sándorné, az idősotthon egyik lakója könnyek között nyilatkozott a délelőttről.

– Nagyon kellemesen éreztem magam, hisz végre kimozdulhattam a hétköznapokból. Ismerősek voltak a zongorista által előadott darabok, azok nekem igazán tetszettek, de örömmel hallattam a gitáros játékát is, meg hát persze mindenkiét. Nagyon kellenek nekünk, bentlakóknak ezek a programok, hogy egy kicsit feltöltődhessünk – mondta.

A pályázatnak köszönhetően még kétszer látogatnak el a Platán Idősek Otthonába az Orosházi Liszt Ferenc Zeneművészeti Iskola tanárai és növendékei.

– A jövő héten a vonósoké lesz a főszerep, ekkor már – az első, júliusi alkalomhoz hasonlóan – a gyerekek is „színpadra állnak” – mesélte Gyarmati Klára, a zeneiskola zeneművészeti igazgatóhelyettese. – Szeptember 15-én lesz egy vegyes koncertünk, ahol többféle hangszercsoport megmutatkozik majd. Vannak, akik arcára mosolyt csalunk a darabok által, más zeneművek pedig épp hogy könnyeket csalnak a hallgatóság szemébe. Csodás érzés látni, mennyire megindítja őket ez a közösen töltött röpke idő – emelte ki.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.