- hirdetés -

A nagyszénási horgászhölgy mintegy húsz indulóból végzett az első helyen. Lapunknak elárulta, milyen módszerrel ért el sikert a javarészt férfiak alkotta mezőnyben.

Végegyházán vetették be szerelékeiket versenykörülmények között horgászok az államalapítás emléknapján. A helyi egyesület szervezésében zajló kiírásra mintegy húsz fő adta le nevezését. Az ideális adottságokkal bíró tavon egy bottal, egy horoggal, de tetszőlegesen úszós, vagy fenekezős technikával kezdhették meg a halfogást a sportág elhivatott képviselői. A mérlegelés tanúsága szerint Kovács Kinga bizonyult a legsikeresebbnek. A bajnok horgász megosztotta velünk, nem volt ismeretlen számára a végegyházi helyszín.

A horgászhelyeket ezúttal is kisorsolták (Fotó: Horváth Judit)

– A horgászatot megelőző napon főzött tigrismogyorót és kukoricát készítettem elő. Kagylós és édes ízvilágú aromában áztattam a szemeket egy estén át. A verseny napján – a horgásztársak tanácsait megfogadva – a tó képzeletbeli féltávjánál kezdtem meg a pecázást úszós, azaz matchbotos technikával a mintegy másfél méter mély vízben. Egy óra alatt nem sikerült kapást kicsalni, így taktikaváltásra volt szükség. A meder alján kerestem az uszonyosokat. A szemben lévő nádfal tövére kezdtem el horgászni method technikával. A váltás jól sikerült, húsz percen belül megfogtam az első halamat. Etetésem alapját az előre elkészített főtt magok adták. Az etetőkosárba erjesztett, kukorica alapú etetőanyag került. Csaliként előbb a narancs, a verseny későbbi szakaszában a májas aromájú pellet működött – avatott be a részletekbe.

„Van itt csali és egy-két horog…” (Fotó: Horváth Judit)

Kovács Kinga a horgászidő végéig tíz pontyot terelt a merítőhálójába, az első helyet érő fogás összsúlya meghaladta a 13 kilogrammot. Úgy véli, sikerének titka a megfelelő módszerválasztás, illetve a csali színének, aromájának cserélgetése volt. A verseny külön érdekessége, hogy a második helyet édesanyja, Kovácsné Molnár Tünde szerezte meg, nem sokkal lemaradva harmadikként Papp András zárt.

A győztesnek járó vándorkupával (Fotó: család)

Kinga az Oroscafének korábban kifejtette, kisiskolás korában gyűrűzött be életébe a horgászat iránti szenvedély. Az évek múlásával egyre komolyabb célokat tűzött ki maga elé. A versenyhorgászatban teljesedett ki igazán. A legemlékezetesebb eredményeként a 2015-ben megrendezett XI. Energoteam Kupára emlékszik. Ifi kategóriában a selejtezőt követően egyedüli hölgyként jutott be az országos döntőbe. Elmondása szerint kezdetben kétkedve fogadták őt férfitársai a vízparton. A versenyeredményei révén azóta kivívta magának a tiszteletet, a környékbeli megmérettetéseken rendre szép eredményeket ér el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.