- hirdetés -

Soron következő felkészülési mérkőzésén a Pick Szeged U-21-es utánpótlás csapatát látta vendégül az NB I/B-s bajnokságra készülő OFKSE felnőtt csapata.

A nagyobb rutin és a jobb védekezés hazai győzelmet hozott.

Orosházi FKSE-Tokai – MOL Pick Szeged U-21: 35 -27,(13-11).

Felkészülési mérkőzés, Orosháza, Eötvös-csarnok. Vezette: Nagy-Túróczi.

Orosháza: Majdán – Lászlai, Kovács B. 11, Takó 2, Molnár S., Molnár G. 1, Antal 4,. Cs.: Varga – Németh 4, Kiss 8, Tóth 1, Pásztor 2, Csnyi 1, Döme 1, Mihály. Edző: Kovács Attila.

Az ellenfél legjobb dobói: Varga 9 és Fekete 4 góllal.

A szegediek szerezték a meccs első gólját, de hamar fordított az Orosháza. A zárt hatos falas védekezés jól működött, mögötte pedig Majdám Márk több bravúros védéssel vétette észre magát. Az ötödik percben már 4-1 állt az eredményjelzőn. Az első öt perc koncentrált játéka után több támadást is elhibáztak a hazaiak és a 14. percben a vezetést is átvette a Szeged. Hamar egyenlített és újra magához ragadta a kezdeményezést a vendéglátó alakulat, ennek ellenére Kovács Attila úgy érezte, hogy 8-7-es vezetésnél időt kell kérnie. Cserélt a hazai mester beállóban és a védekezésre is jobban figyeltek a fiúk, így a félidő végéig tartották a két gólos előnyt.

Támadásban mindig kidolgozták a helyzetet az orosháziak (Fotó: Horváth Bence)

A második félidőt gyors gólváltás vezette be. Az orosházi csapat rövid ideig kipróbálta a hét a hat elleni támadást és az 5-1-es zavarós védekezést, Tóth Karcsival zavaróban. Két kivédekezett Támadás és két gyors Németh László gól következett.Rögtön nyílni kezdett az olló (45.p. 23-19). Ezután megint kissé alább hagyott a hazai együttes koncentrációja és zárkózni tudott a Szeged. Kovács Attila ismét időkéréssel tett rendet a fejekben. Meg is lett az eredménye, lassan, de biztosan ismét nőni kezdett a különbség, ami elérte a +10-et is.

Egy, a szurkolók számára az izgalmakat jótékonyan nélkülöző mérkőzésen magabiztosan nyert az OFKSE a szegedi fiatalok ellen.

Kovács Attila: Sok edzés és a héten már második edzőmeccs volt a lábakban. Emiatt kissé fáradtabban játszott a csapat, de megint ki tudtunk próbálni néhány dolgot, ami a bajnokságban jól jöhet. Ha védelemben meg volt a koncentráció, mindig el tudtunk lépni a nagyon kellemetlen stílusú gyors játékot játszó szegediektől.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.