- hirdetés -

Szegedre utaztak a hétvégén a CSIKO SE játékosai, ahol a Pick Szeged III. számú csapata ellen léptek pályára. A mérkőzés egyáltalán nem ígérkezett könnyűnek, hiszen a házigazda az NB I/B-s csapatából is bevetett néhány fiatal játékost, ráadásul ezúttal a házi gólkirály, Szász Bálint sem léphetett pályára. Ennek megfelelően egy küzdelmes, izgalmas, fordulatokban gazdag összecsapás bontakozott ki, amely konkrétan az utolsó másodpercben dőlt el az orosháziak javára.

Gyors tempóban kezdték a vasárnap esti mérkőzést a csapatok, gól azonban csak a 3. percben született először, Pásztor Ákos találatával ragadta magához a kezdeményezést a CSIKO csapata. Csapattársai sem akartak lemaradni tőle, az első kisebb periódus 0-3-al indult, hiszen az újabb találatok mellett a védekezés is működött, valamint Pajkó László is magabiztos hárításokkal jelentkezett a kapuban.

A fiatal játékosok is bátran vetették bele magukat a küzdelembe, hiszen Borbély Levente és Nagy Kristóf góljaival a 10. percet követően tovább nőtt a különbség, ekkor 2-7-es állást mutatott a Pick Akadémiai Csarnokának eredményjelzője. Az első játékrész első felében nem is volt gond, a különbség negyed óra elteltével is hasonlóan alakult, ekkor azonban következett egy rövidzárlat, amit a szegedi fiatalok kihasználtak és felzárkóztak 2 gólra.

Ennél tovább azonban nem engedték őket az orosházi játékosok, így az első félidő 13-16-os állásnál ért véget. A második játékrész eleje azonban a lehető legrosszabbul alakult, hiszen a hazai csapat kezdte lendületesebben a játékot, egy ponton pedig meg is fordították az állást (36. perc: 19-18). Az orosházi kézilabdázókat azonban nem olyan fából faragták, hogy innen feladják, előbb Lászlai Szabolcs egyenlített, majd az egész mérkőzésen fantasztikusan játszó Borbély Levente szerzett gólokat, Németh László pedig hétméteresből volt eredményes.

Negyed órával a mérkőzés vége előtt még teljesen nyílt volt a küzdelem, hiszen 23-23-ra álltak a csapatok. Az orosházi játékosok ragadták magukhoz a kezdeményezést ebben a periódusban, Nagy – Pásztor – Németh volt a gólszerzők sorrendje. Itt azonban még mindig nem volt vége az izgalmaknak, mert az 50. perc környékén még mindig megvolt a 3 gólos előny, az utolsó 10 percre azonban a fiatal szegedi csapat fordult rá jobban. Előbb csökkentettek a hátrányon, majd ki is egyenlítettek, a vezetést azonban nem sikerült megszereznie a hazaiaknak.

A legjobbkor sült el Németh László és Lászlai Szabolcs keze, a kapuban pedig Pajkó László mutatott be fontos védést, melynek köszönhetően 45 másodperccel a vége előtt a CSIKO-nál volt az előny (29-30). A vendéglátóknak azonban ekkor még volt egy időkérése, amit ki is használtak, Tokodi Dominik pedig 59:48-nál, tehát 12 másodperccel a vége előtt eredményes volt. Az orosházi kézilabdázóknak azonban még innen is volt válasza és gyakorlatilag a dudaszó pillanatában, Lászlai Szabolcs révén gólt szereztek.

Egy pokoli nehéz mérkőzést követően győzelemmel és újabb két ponttal térhettek haza. Nagy szükség is volt a sikerre, hiszen a közvetlen riválisok közül a Mezőtúr, az Újkígyós és a Makó is győzelemmel zárta a fordulót. A CSIKO SE csapata így továbbra is az NB II-es bajnokság H-csoportjának élén áll 11 ponttal. Legközelebb november 12-én lépnek pályára az Eötvös-csarnokban a játékosok, a Békés U21-es csapatát fogadják majd.

– Ismét nagy győzelmet arattunk és újból megmutatta a csapat a nagyságát, nehéz helyzetekben rendre ki tudjuk segíteni a másikat és mindenki kiteszi a szívét, lelkét a pályán. Nagyon nehéz mérkőzés volt egy fiatal, jó csapat ellen. Sok hibát vétettünk, főleg támadásban, de ez betudható volt a fáradtságnak, mivel belső posztokon alig tudtunk cserélni. Köszönjük, hogy ennyien elkísértek minket Szegedre és bíztatták a csapatot – értékelt a vezetőedző, Héjja Ádám.

OTP Bank-Pick Szeged III. – CSIKO SE Orosháza 30–31 (13–16)
NB II-es férfi kézilabda mérkőzés
Vezette: Móczár, Parádi
CSIKO SE: Pajkó, Tomozi, Árgyelán (kapusok) – Ambrus 1, Pásztor Ákos 2, Nánási, Pásztor Máté 3, Farkas, Lászlai 4, Nagy 3, Simon 2, Nadicsán 1, Viczián, Borbély 9, Németh L. 6, Héjja.
Az ellenfél legjobb góllövői: Tusjak és Sajben 7-7.
Kiállítások: 8 perc illetve 4 perc
Hétméteresek: 1/1 illetve 5/4

Kiemelt kép: archív

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.