- hirdetés -

A helyi sportegyesület tagjai idén is összemérik főzőtudásukat augusztus 20-án, a Gasztrofesztivál a Sportolókkal elnevezésű eseményen. Az eseményen fellép a Zeneexpressz, azaz Fásy Ádám és csapata. A helyszín az Eötvös tér lesz.

A zsűri tagjai között ott lesz Asztalos Gyula szállodaigazgató, okleveles éttermi szakember, továbbá Ambrus György olimpiai aranyérmes, Venesz-díjas mesterszakács. A zsűriben helyet foglal Fásy Ádám is, aki mint mondta, közel áll hozzá a gasztronómia és Orosháza is.

– A gyerekkoromat is ott töltöttem, nagyon szeretem Orosházát. Vannak rokonaim akik ott élnek, a mai napig kötődök a városhoz.

(Fotó: Havel Gábor)

A bírálás mellett a délután folyamán fellép kiváló zenész csapatával, a Zeneexpresszel. A műsor házigazdája elárulta, az expresszen elhozza az orosháziaknak Singh Vikit, Bebét, Takács Nikolast, Varga Viktort és Jankót. Érkezik saját zenekara, a Digitál együttes is, akikkel már közel 20 éve dolgoznak együtt. Fásy Ádámot a közönség a dobok mögött is láthatja majd, ugyanis hozzátette, az együttesben ő maga is zenélni fog Horváth János “Dagi” mellett, aki a zenekar vezetője és egyben Európa egyik legjobb gitárosa.

Fásy Ádám májusban infarktust kapott, szívét azonnal műteni kellett, de ennek ellenére jól van, a Zeneexpressz pedig robog, nemrég a Velencei-tónál megrendezett EFOTT fesztiválon léptek fel.

-Nagyon jól vagyok, túl vagyok a nehezén. Fizikailag és szellemileg 100%-osnak érzem magamat, úgy szoktam mondani: jobban vagyok, mint gondolnám -árulta el lapunknak az egészségi állapotával kapcsolatban Fásy Ádám.

A program további részletei:

15.00 – Candy Dance Crew táncbemutató
15.15 – Orosházi Mazsorett és Táncsport Egyesület bemutatója
15.30 – CSIKI-BOAT SE versenyaerobik bemutató
15.45 – Orosházi Spartacus Birkózó Klub bemutatója
16.00 – Social Dance Projekt tánciskola bemutató

A rendezvény ideje alatt az Orosházi Foltvarró Egyesület kiállítása és foglalkozása, kirakodóvásár, helyi termelők bemutatkozása.

A gyerekeknek ingyenes ugrálóvár és arcfestés.

A rendezvény ingyenes, a színpadon a Zeneexpressz 16:15-kor lép fel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.