- hirdetés -

Mint arról korábban hírt adtunk, Szél Anna a bronzéremért birkózhatott Oroszországban, a Junior Birkózó Világbajnokságon.

Az orosházi sportolónak sokan szorítottunk, izgultunk érte és lestük az oroszországi híreket.

Nem sok híja volt, de nem sikerült a bronzérem. Anna koncentráltan és energikusan birkózott. Már nyolc nullára is vezetett (még két pont és technikai tussal győz), amikor egy pörgetésbe az ellenfele, a kazah Aman bele tudott fogni, ami végül tusgyőzelmet hozott számára. Az orosházi kiválóságnak, Szél Annának ezúttal be kellett érnie az ötödik hellyel.

Sajnos ezúttal nem Anna kezét emelték magasba (Fotó: Magyar Birkózó Szövetség)

A versenyző klubelnöke, egyben édesapja, Szél Attila szomorúan nyilatkozott a mérkőzés után: – Rendkívül szomorú vagyok és nagyon sajnálom, mert Annában ennél sokkal több van. Ez volt az utolsó junior mérkőzése és nagyon szerettem volna, ha győzelemmel zárul a junior korszak és ez ebben a meccsben benne is volt – mondta el Szél Attila.

Szintén izgatottan várta híreket Dávid Zoltán polgármester: – Nagyon szurkoltam Annának és sajnálom, hogy erről a világversenyről nem sikerült éremmel hazatérnie. Azt mondom fel a fejjel és ami most nem jött össze, majd összejön a felnőtt mezőnyben, ahol már szintén megmutatta az „oroszlánkörmöket”. Egy biztos. Akár érem, akár ötödik hely, ugyanúgy szeretjük és szurkolunk majd a következő megmérettetéseken is – tette hozzá a városvezető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.