- hirdetés -

Mezőhegyesen, a Testnevelési Egyetem vívó szakosztályával és az Interfencing Debrecennel közösen tart edzőtábort a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület. A foglalkozások során az alapozásra, az erőnlétre, a technikai gyakorlatokra és az iskolázásokra is nagy hangsúlyt fektetnek, később pedig az olimpián is részt vevő Battai Sugár Katinka tart majd élménybeszámolót a sportolóknak.

– Összesen három egyesülettel dolgozunk most együtt. Ez bizonyos szempontból újdonság, hiszen korábban inkább az volt a megszokott, hogy saját magunk tartottuk meg az edzőtáborokat. Az elmúlt néhány évben azonban elkezdtünk összedolgozni más klubokkal, erős összetartás és sportbarátság alakult ki köztünk ezalatt.

Ezúttal a Testnevelési Egyetem vívó egyesületével és az Interfencing Debrecennel tartjuk meg a közös nyári felkészítő edzőtábort. Mindenre igyekszünk nagy hangsúlyt fektetni, így például az alapozásra, az erőnlétre, de persze a vívásra és a technikai gyakorlatokra is, ahogy iskoláztathatják is a mesterek a tanítványokat. Ez jelenti a teljes felkészülést a 2021/2022-es szezonra – ismertette a részleteket Nagy Nándor, a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület vezetőedzője.

A 2021/2022-es szezonra készülnek (Fotó: Takács Csaba)

Hozzátette, az egyesület koncepciója nem változott: továbbra is sikeresen vennének részt az utánpótlás nevelésben és versenyeken. Legügyesebb tanítványuk, Kis Abigél például a debreceni klubban folytatja pályafutását.
– Nagyon jó edzéslehetőségek várnak Debrecenben és a továbbtanulás szempontjából is úgy érzem, jó döntést hoztam. Ugyanakkor sosem fogom elfelejteni az itt töltött fantasztikus időszakot. Sulivívóként kezdtem és nagyon szerettem ennek az egyesületnek a színeiben szerepelni, ahol a lehető legjobb alapokat kaptam. Ősztől korosztályt váltok, a kadetek között fogok versenyezni, szeretnék a legjobbak közé bekerülni a versenyeken – nyilatkozta Abigél.

Maga a tábor közel 50 fős létszámmal működik, 7 edző irányítása alatt a délelőtti és délutáni foglalkozásokon. A debreceniek edzőjének, Dávid Lászlónak sem volt már ismeretlen terep Orosháza, néhány hónappal ezelőtt a városban készültek közösen a ZSPOVE-vel. Tanítványa, a tokio-i olimpián is részt vevő Battai Sugár Katinka a hét második felében csatlakozik majd a vívókhoz, a tervek szerint pedig egy olimpiai élménybeszámolót is tart majd a fiataloknak.

Mindenre nagy hangsúlyt fektetnek a foglalkozások során (Fotó: Takács Csaba)

Patócs Ákos, az egyetem vívó szakosztályának vezetője elmondta, versenyzőként is mindig szívesen jött Orosházára és most itt Mezőhegyesen is örömmel vesznek részt a közös felkészülésben.
– Annak idején én is vívtam debreceni színekben, Orosházán például egyszer sikerült elnyernem egy különdíjat is az egyik versenyen. Szintén kedves emlék, amikor magyar bajnok lehettem előbb én, majd évekkel később a tanítványaim serdülő korosztályban – nosztalgiázott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.