- hirdetés -

Városi ünnepség…Koncert…Buli…Tűzijáték. Augusztus 20-a, az államalapítás ünnepe mindenkinek mást jelent, és más emléket juttat az eszébe. Az utcán sétálókat arról kérdeztük, mit terveznek a 20-ai hosszú hétvégére.

– Nem tervezek semmit – kezdte Tóth Istvánné. – Valószínű otthon töltöm a hosszú hétvégét, vagy maximum feljövök a városi ünnepségre. A korábbi években azért aktívabban teltek az augusztus 20-ák, jobban kihasználtuk a lehetőségeket. Ma már kevésbé. De mindig talál az ember a ház körül tennivalót, úgyhogy nem fogunk most sem unatkozni.

Tóth Istvánné (Fotó: Horváth Bence)

– A családommal leszek. Szeretnék most több időt velük tölteni, mert sajnos a hétköznapokon nem igazán tudunk együtt lenni – mesélte Szluka Andrea. – Velük és a barátaimmal a szórakozásnak szenteljük majd augusztus 20-át. Az orosházi programok közül is van, ami érdekel, és Csorváson is lesznek jó lehetőségek, én ott élek, úgyhogy azokra is szeretnék kilátogatni. Fellép majd nálunk a mazsorettcsoport, és természetesen lesznek koncertek meg tűzijáték is.

Szluka Andrea (Fotó: Horváth Bence)

– Külföldön dolgozom, úgyhogy nem lesz hosszú hétvégém, hiszen ott nem ünneplik a mi államalapításunkat – mesélte Kádi Zoltán. – Huszonéve már, hogy elköltöztem itthonról, nem is igazán vannak emlékeim az orosházi augusztus 20-ákról. Most is csak azért jöttem haza, hogy meglátogassam a családomat.

Kádi Zoltán (Fotó: Horváth Bence)

– Nem igazán szoktam az augusztus 20-ai rendezvényeken részt venni, legfeljebb a városi ünnepségen, a koszorúzáson, de Gyopárosra vagy egyéb rendezvényekre ritkán megyek ki – mondta Makuláné Gulicska Valéria. – Nincs határozott tervem még erre a hosszú hétvégére. Van most otthon egy kis lakásfelújítás, és azért az ember energiája véges, úgyhogy be kell azt osztani.

Makuláné Gulicska Valéria (Fotó: Horváth Bence)

– Fogalmunk sincs még, mit fogunk csinálni – kezdte Góg Mihály. – Minden hétvégén van valami buli, attól egyáltalán nem tartok, hogy unatkoznánk. Én már nem is gondolkozom előre azon, hogy mi legyen a program, úgyis megtervezik helyettem. Sokat vagyok külföldön, úgyhogy nekem az augusztus 20 sokszor kimaradt az életemből. De azért egy-egy budapesti és gyopárosi rendezvényről vannak szép emlékeim.

Góg Mihály (Fotó: Horváth Bence)

Augusztus 20-án a városi ünnepségre a Szent István-szobornál kerül sor. Ezt követően az evangélikus templomban adják át az idei városi kitüntetéseket. A Gasztrofesztivál a sportolókkal programnak az Eötvös tér ad otthont. A rendezvényen lecsófőző csapatok mérik össze tudásukat, a hangulatról Fásy Ádám Zeneexpressze gondoskodik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.