- hirdetés -

Augusztus 13-án is folytatódott Orosházán a Térzene Program, ezúttal a jövőre éppen 10 éves jubileumát ünneplő Alföld Quartet örvendeztette meg a zenekedvelőket és az Árpád-kert környékén járókat egy előadással.

A négy főből álló együttes már a tavalyi évben is kihasználta a Térzene Program nyújtotta lehetőségeket, már akkor is többször pályáztak olyan lehetőségekre, hogy a vírushelyzet alatt is tudjanak együtt zenélni. Épp ezért nagy öröm volt számukra, hogy az idei évben számos olyan helyszínre visszahívták őket, ahol már 2020-ban is volt lehetőségük fellépni.

Hazai közönség előtt fellépni viszont a zenészek életében is különleges, mert ugyan ez előfordult már a korábbi években is, de mindig nagy örömmel adják elő kedvenc klasszikusaikat. Az augusztus 13-i térzene koncertjük a Klasszikus nyár – nyári klasszikusok nevet kapta, a barokk, a bécsi klasszikus és a romantikus szerzők művei egyaránt felcsendültek az Árpád-kertben. Olyan művek, melyek a klasszikus zene területén, mint szórakoztató muzsikák funkcionáltak a maguk korában.

Hoffman Ágnes kapcsolata a zenével már nagyon régre, 6 éves koráig vezethető vissza, azóta játszik hegedűn. Mióta férjével és családjával Orosházára költözött, együtt zenél az Alföld Quartettel, a formáció jövőre éppen egy kerek jubileumot, a 10. évét ünnepli.

– Maga a hegedű nem az én választásom volt, hanem a szüleimé, erre tisztán emlékszem. De egyáltalán nem bántam meg és ebben nagy szerepe volt a hegedűtanárnőmnek, aki abban a zeneiskolában tanított Győrben, ahova én is jártam – árulta el.  

A klasszikusok a közönség tetszését is elnyerték. Sokan választották ezt a programot az Orosházi Képzőművészeti Közhasznú Egyesület nyári tárlatának megnyitóját követően, de az Árpád-kert környékén sétálok is szívesen megálltak, hogy meghallgassák az előadást. Az eredmény a közönség részéről minden dal végén ugyanaz volt: elismerő tapssal jutalmazták a produkciókat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.