- hirdetés -

Az Orosháza – Jamina mérkőzéssel elkezdődött a 2021/2022. évi megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság.

Előrehozott mérkőzéssel kezdetét vette az új szezon. Az 1. fordulóban az OMTK-ULE a Bcs. Jamina gárdáját látta vendégül az ULE-Sportcentrumban. A találkozó előtt Buza Barnabás, az ULE edzője bizakodóan várta a találkozót, bízott a három pont megszerzésében.

Orosházi MTK-ULE – Jamina SE     1 – 1      (0 – 0)

Orosháza, 250 néző. Vezeti: Kiss Tibor (Kovács Antal, Tóth János).

Orosháza: Marunák – Kovács D., Kasuba, Szabó N., Selmeczy (Csőke),  Harangozó, Gedó, Fehér, Szabó Á., Vincze, Miszlai, Edző: Buza Barnabás, Kvasznovszky József.

Jamina: Démusz – Horváth M., Kardos T., Ulrich, Kardos L., Miklya, Papp D., Darányi, Dankó (Onódi), Szaszák, Kovács I. Játékos-edző: Pozsár Gábor.

Gólszerzők: Miszlai (94.p.) ill. Papp D. (66.p.)

Az első percben fölé szállt Szabó Norbert lövéssel kezdődött a mérkőzés. A 3. percben a másik oldalon egy élesen belőtt labdát kellett Marunáknak lábbal védenie. A 36. percben Harangozó jobb oldali beadását Vincze kapásból vágta fölé. A félidő ezen szakaszában nyomasztó volt a hazaiak mezőnyfölénye, de igazi helyzetet nem tudtak kialakítani a támadók. A 45. percben Szabó Áron cselezgetett a vendégek kapujának előterében, de éles szögből mellé lőtt.

A második játékrészben folytatta bunkerfutballját a Jamina. Az ULE átlövésekkel próbálkozott, de Fehér, majd Szabó Á., Vincze és Miszlai lövése is fölé szállt. Ekkor jött a feketeleves. A 66. percben Ulrich ívelt szabadrúgását követően Papp D. fejelt 15 méterről a jobb alsó sarokba, 0-1. Ezután tovább fokozta a nyomást az orosházi csapat. Több esetben kerültek földre a hazai játékosok a 16-oson belül, de a játékvezető minden esetben továbbot intett. A 70. percben Harangozó távoli lövése szállt fölé. A vendégek látványosan húzták az időt, ennek következményeként a játékvezető öt percet mutatott fel ráadásként. A 94. percben megszületett a várva várt ULE-egyenlítés. Vincze szöglete után Gedó fejelte át a hosszú oldalra a labdát, Szabó N. visszajátszotta középre és az érkező Miszlai néhány lépésről a hálóba vágta, 1-1.

Miszlai gólja pontot ért (fotó: Bohus Krisztián)

Miszlai László: „Utolsó percekhez közelítve, mindent egy lapra feltéve próbáltunk támadni, és gólt szerezni. Sikerült egy szögletrúgást kiharcolni a 94. percben, amiről mindenki tudta, hogy az utolsó gólszerzési lehetőségünk lehet a meccsen. A pontrúgást tudatosan át lett rúgva a hosszú oldalon érkező Szabó Norbihoz, aki a begyakorolt figurát követve, tökéletesen visszapasszolt a kapu közepe felé, ahol én érkeztem és kapuba juttattam a labdát. Nagyon nehéz meccsnek ígérkezett, ami be is bizonyosodott. Egyértelműen a három pont volt a cél, talán ezért kicsit idegesen kezdtük el a meccset. Kaptunk egy elkerülhető gólt, ami a jól védekező csabai csapatnak nagyon kedvező helyzetet teremtett. A csapatunk erejét is bizonyítja, hogy nem adtuk fel, és az utolsó pillanatig küzdöttünk, aminek szerencsére meg is lett az eredménye, még ha csak egy döntetlen formájában is. Csalódás lett volna, ha pont nélkül kezdjük a bajnokságot.”

A küzdelem dominált (fotó: Bohus Krisztián)

Középkezdés után Kiss játékvezető lefújta a mérkőzést. A vendégek nehezen törődtek bele a pontvesztésbe, feszült hangulatban vonultak le a játéktérről a csapatok. Ennek következtében a lefújást követően Okos István cserejátékost kiállítottnak nyilvánította a játékvezető.

Buza Barnabás edző, OMTK-ULE: „Amitől tartottunk egy kicsit, az be is jött. Nem találtuk a játékunkat, igaz meg voltak a lehetőségeink, de azok kimaradtak. A kapott gól után rá tudtak rakni a játékosok egy lapáttal és ha csak a végén is, de megérdemelten egyenlítettünk ki.

Az OMTK-ULE a 2. fordulóban, augusztus 21-én, 17 órakor Szarvason lép pályára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.