- hirdetés -

Az elmúlt időszakban elszaporodott az illegális hulladéklerakások száma, több helyszínről is érkezett bejelentés. Ezek közül az egyik egy Orosháza és Gádoros közötti erdőrészen és tanyaterületen történt.

Az illegális szemétlerakót a mezőőri szolgálat találta meg járőrözés közben, majd miután tüzetesebben is átvizsgálták az érintett erdőrészt és tanyaterületet, még két hasonló mennyiségű, ugyanolyan típusú szeméthalmot találtak.

– Értesítettük az Orosházi Rendőrkapitányságot, akik kijöttek a területre és rögzítették a nyomokat. Ennek az esetnek komoly rendőrségi hatása lesz és bírság is származhat belőle. Orosháza önkormányzati területén még három ilyen területet biztosan lehetne mutatni, ahol nagyobb mennyiségű szemét van lerakva – árulta el Grecsó Tibor, az Orosházi Mezőőrség vezetője.

Grecsó Tibor Dávid Zoltán polgármesternek is megmutatta a főként autók szétbontásából származó szemetet, ami ráadásul veszélyes hulladéknak számít.

– Egyesek rendkívül felelőtlenül viselkednek azzal, hogy ide hozzák ki a veszélyes hulladékot. Ennek a tevékenységnek mindig meglesznek a maga következményei és büntetése, a szemetet pedig a megfelelő helyre kell elszállíttatni és ártalmatlanítani – árulta el a polgármester.

Hozzátette, mindenkit arra kér, hogy vigyázzunk a környezetünkre, hiszen ez mindenkinek a közös feladata.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.