- hirdetés -

Napközis élménytáborba várták a héten a tótkomlósi gyerekeket. A szervezők kreativitásának és lelkesedésének – és természetesen a támogatók nagylelkűségének – köszönhetően mindennap más helyszínen folytak a változatos programok.

– A hétfő délelőtt az ismerkedésről szólt, a cél alapvetően az volt, hogy gyerekek egy jó kis csapattá álljanak össze – kezdte Kovácsné Csiszár Klára, a Tótkomlósi Szociális és Szolgáltató Központ intézményvezetője. – Délután vetélkedőket szerveztünk a táborozók számára, ezeket a a játékokat nagyon élvezték a gyerekek, a közös versenyzés nagyban segítette az összekovácsolódásukat.

Ez a hétfői nap volt Dudás Janka kedvence, Deák Minervának pedig a keddi program tetszett a leginkább.

– Mezőhegyesre utaztunk, meglátogattuk a ménesbirtokot és a múzeumot is, ahol külön programokkal készültek nekünk. Nagyon élveztük a csigaházkeresést, nekem az volt a hét legjobb élménye – mesélte Minerva.

Szépe Renáta Zita a szerdai napon érezte a magát legjobban, ekkor járták ugyanis végig a mártélyi tanösvényt. Az idejükbe még a strandolás is belefért. Csütörtök délelőtt a könyvtárba látogattak el a gyerekek, ahol szervezett játékokkal várták őket, délután pedig a csillámtetkózásé, a hajfonásé és a zumbázásé volt a főszerep. Az utolsó napon Gyopárosfürdőn pancsolhattak a táborozók.

– Nagyon sok olyan gyerkőcünk van, aki a tavalyi vagy az azt megelőző évben is itt volt velünk. Ez már a negyedik napközis táborunk, ami érdekes módon nemcsak a gyerekek számára nyújt örömet, hanem azon idősek számára is, akik a Tótkomlósi Szociális és Szolgáltató Központban található idősek klubjába járnak. A két-három generáció remekül érzi magát együtt, a klubtagok már a múlt héten elkezdték a visszaszámlálást, annyira várták, hogy megkezdődjön a táborunk – mesélte Kovácsné Csiszár Klára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.