- hirdetés -

Az orosházi önkormányzat évek óta rendszeresen támogatja a törekvést, hogy a rászoruló gyerekek számára is minél élménygazdagabb, élvezetesebb lehessen a vakáció. Mint már több nyáron, idén is kaptak fürdőbelépőket, a gyermekjóléti szolgálaton keresztül.

Az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. hosszú évek óta támogatja az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központját és Családsegítő Szolgálatát, nyári programjainak megvalósításában. Benkő Ferenc vezérigazgató felajánlásával az idén is módot találtak arra, hogy 50 hátrányos helyzetű gyermek ingyen strandoljon Gyopárosfürdőn.

Gyopáros nagyon sok élményt nyújt (Fotó: Horváth Bence)

Ottjártunkkor, a kistérségből épp húsz tótkomlósi gyermek élvezte az élményfürdő nyújtotta örömöket. Csúszdáztak, örvény medencéztek. Nevettek pancsoltak, örültek a víznek és a nyárnak. Pál Kata, szociális segítő elmondta, hogy a gyerekek nagyon örültek a hírnek, hogy jöhetnek Gyopárosra.

– Nagyon vidámak és rendkívül élvezik az élményfürdőt és ezt a napot, melyet itt tölthetnek. Köszönjük az orosházi önkormányzatnak a támogatást, Benkő Ferenc vezérigazgatónak pedig a felajánlott belépőket – mondta a gyerekekre vigyázó szociális segítő.

A csúszda az egyik legklasszabb játék (Fotó: Horváth Bence)

Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy mindig is támogatta, hogy az önkormányzat és a város intézményei szebbé tegyék a gyerekek vakációját.

– Bár a fürdő idén nyáron kissé csökkentett kapacitással működik és nehezebb időket él át, az önkormányzat és személy szerin én is támogattam, hogy az ötven fürdőjegyet idén is kapja meg az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálata a Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt-től. Az önkormányzat a későbbiekben is szeretné lehetőségeihez mérten támogatni a rászorulókat, a gyerekeket, hogy a nyár nekik is a lehető legjobb legyen – tette hozzá a városvezető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.