- hirdetés -

Egy arany-, egy ezüst-, és egy bronzéremmel zárt a tokiói olimpián a magyar vívóküldöttség. Orosházi szakembert kértünk fel értékelésre.

A vívás 1896-tól a legsikeresebb magyar sportág az olimpiai játékok során. Jelenleg Szilágyi Áron az etalon, ő 13 év alatt harmadik olimpiai aranyérmét nyerte. A tokiói olimpián Szilágyi Áron kard egyéni aranya mellett férfi párbajtőr egyéniben Siklósi Gergely ezüstérmet szerzett, valamint a Gémesi Csanád, Szatmári András, Decsi Tamás, Szilágyi Áron összeállítású csapat bronzérmet nyert. Az igényes és éremhez szokott szakma és a szurkolók számára lehet, hogy csalódás a tokiói „termés”, annak fényében, hogy a női szakág elmaradt a várt eredményektől. Az évtizedek során Elek Ilona, Rejtő Ildikó, Tordasi Ildikó, Nagy Tímea, Szász Emese elkényeztetett bennünket egy-egy aranyéremmel. A Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület edzőjét, Nagy Nándort kértük értékelésre.

– A magyar vívók most sem okoztak csalódást az olimpiai szereplésükkel kapcsolatban, hiszen majdhogynem elvárás, hogy a magyarok vívásban érmet szerezzenek. A véleményem az, hogy bármilyen eredmény születik, azt pozitívan kell értékelni, hiszen már a kijutás is borzasztóan nehéz. Nagyon büszke vagyok, hogy Magyarország legsikeresebb olimpiai sportágát képviselhetem. Külön öröm számomra, hogy Battai Sugár Katinkának szurkolhattunk, akit az egész orosházi csapat ismer és nagyon szeret. Sajnos a mestere nem vehetett részt az olimpián, pedig kevés olyan ember van, aki jobban megérdemelte volna a kiutazást. Dávid Lászlóval jó barátok vagyunk és sokat tanulok tőle, érdemes rá odafigyelni a jövőben is – értékelt röviden a szakember.

Nagy Nándor és Kis Abigél (archív fotó)

Az orosházi edző hozzátette, hogy szomorúan olvassa a közvéleményben megjelent egy-egy negatív hozzászólást néhány sportolóval kapcsolatban. Az élsport egy szakma, sok tapasztalatot kell szerezni abban, hogy valaki sikeres legyen. Reméli, hogy ez a szemlélet változni fog, hiszen ezek a sportolók mind Magyarországot képviselik, ráadásul sikeresen, hiszen ott vannak az olimpián.

Nagy Nándor vezetőedző elmondta még, hogy a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület augusztusban közös edzőtábort tart Mezőhegyesen az Interfencing Debrecen SC, a TFSE, valamint saját vívóik részvételével. Tokió után az egyesület vendége lesz Battai Sugi olimpikon és mestere is, valamint búcsúznak Kis Abigél tanítványuktól, aki ősztől már Sugi csapattársaként, Magyarország legeredményesebb vidéki klubjában folytatja felkészülését.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.