- hirdetés -

Hét végén a Rock Klubban megint zajlott az élet. Szombat este újabb két koncert és nem akármilyen koncertek szórakoztatták a nagyérdeműt.

A IX. ViharsaRock Fesztivál koncertsorozatában ezúttal az orosházi Jazzman és a vásárhelyi Crash 5 lépett színpadra a klub szabadtéri színpadán. Elsőnek Ulrich József „Öcsi” csapata a Jazzman játszott, és sorra vette a jazzrock legjobb dalait. Ahogy jöttek egymásután a számok, egyre jobban éreztük, ez a csapat nagyon egyben van, magas színvonalon adták elő dalaikat. A jazzrock műfajában a Dél-Alföld legjobb zenekarai közé tartoznak, bármilyen nagy országos jazzfesztiválon is sikert aratnának. Soraiban egy olyan tinédzser billentyűs, Ulrich Noel játszott, aki hihetetlen magabiztossággal játszott hangszerén. Sokan nem is értjük hogyan tud egy ennyire fiatal ember ekkora tapasztalattal zenélni? A válasz bizonyára csak az lehet, hogy a veleszületett tehetséget apja zenei nevelése csiszolta, és alakította ilyenné, ő a jövő nagy reménysége.

Ulrich „Öcsi” és csapata, a Jazzman (Fotó: Rock Klub)

A Jazzman soraiban a két Ulrich mellett Adamik János gitározott nagyszerűen és Bogdánffy Csaba kezelte mesterien az ütőhangszereket.

A nagy sikert aratott Jazzman után következett a Crash 5, mely Hódmezővásárhelyről érkezett. Semmit nem tudtunk a zenekarról, csak azt, hogy két éve alakultak a szomszéd városban, tagjai korábban más együttesekben játszottak. A három gitár, dob és ének felállású csapat hatalmas meglepetést okozott. Saját bevallásuk szerint külföldi rock és popslágerek újra gondolt, rockosított változatát játszák, és ezt bizonyították is. Egy fantasztikus hangi adottságokkal rendelkező, és rendkívül szuggesztív énekesnő, Hecskó Viki már a legelső dalban megfogott mindenkit. Viki már gyermekkorától kórusokban énekelt, majd több mint tíz éven át énekelt helyi bandákban, mellette képezte énektudását. Erőteljes énekével mindenkit levett a lábáról.  Sorra jöttek a rock klasszikusok, és a modern pop-slágerek rock-változatai, csak néhány ezek közül: Have a nice day, Maniac, Black Velvet, Paranoid, You Shook Me, Trooper.

Nagyon kellemes meglepetés volt a Crash 5 koncertje (Fotó: Rock Klub)

A zenekar többi  tagjáról is érdemes beszélni, hiszen Karsai János gitáros az egykori Interrock zenekarban edződött, Lázár Sándor dobos és Török László basszeros, korábban a Végletek és a Faktor Blues Band nevű csapatokban dolgoztak, míg a másik gitáros Fischer László volt. A Crash 5 tagsága olyan összeszokottságot mutatott, mely ritka a mai zenekarok világában. A klub vezetője Mihály Zoltán elmondta, hogy bár sokan felléptek már ezen a helyszínen, az biztos hogy az utóbbi idők leghangulatosabb buliját élvezhette a közönség, és hozzátette, ezt a produkciót több száz embernek kellett volna látnia.

 Aki most szombaton eljött a Rock Klubba, megint szép emlékekkel gazdagodott. Egy hét múlva folytatódik a fesztivál, jön a Tunyó Emlékzenekar, és bemutatkozik egy rövid programmal egy újabb rendkívül fiatal orosházi tehetség, Levi koncertje.

(kiemelt képünk illusztráció, fotó: Rock Klub)  

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.