- hirdetés -

Délelőtt a fiatalok, este pedig egykori labdarúgó válogatott játékosok rúgták a bőrt az ULE-Sportcentrumban július utolsó napján. Mindezt a jótékonyság jegyében tették, hiszen az orosházi kórház Sebészeti Szakágán fekvő onkológiai betegek gyógyítására gyűjtöttek.

Élettel telt meg Gyopárosfürdő szombaton, hiszen a rendezvénytéren a Nagycsaládosok Egyesülete Orosháza ünnepelte a harmincadik születésnapját, pár méterrel arrébb pedig az orosházi futballszeretők gyűltek össze. Egészen pontosan a 2018-ban alakult RETRO Labdarúgó Egyesület az OMTK-ULE 1913 klubbal karöltve rendezte meg a családi napját.

A színes programok, mint például ugrálóvár, az íjászat vagy arcfestés mellett egy utánpótlás labdarúgó tornát is rendeztek több korosztályban. Buza Barnától, az OMTK-ULE 1913 edzőjétől megtudtuk, hogy összesen 16 csapat több mint nyolcvan fiatal focistája lépett pályára szombaton.

Fotó: Bohus Krisztián

– Nem egyszerű összeszervezni egy ilyen tornát ebben az időszakban, sajnos ebben még mindig közrejátszik a vírus. A környező települések csapatai még nem igazán kezdték el a munkát. Attól függetlenül azok, akik itt voltak jól érezték magukat. A csapataink jól teljesítettek, amit elterveztünk erre a tornára én visszakaptam a gyerekektől – fogalmazott elégedetten a szakember.

A fiatalok után az „öregek” következtek Cseh András és barátai, illetve Benkő László és barátai csaptak össze. Közvetlenül a kezdősípszó előtt a Redance Hip-Hop Crew táncosai szórakoztatták a kilátogató közönséget. Hatalmas volt a hőség még öt órakor is, Buza Barna féltette is az összecsapás főszereplőit emiatt.

A kezdőrúgást dr. Alzubi Ali az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet sebészeti szakágvezető főorvosa végezte el. A kórháznak gyűjt a RETRO Labdarúgó Egyesület. Ezt a célt több egykori labdarúgó válogatott is fontosnak tartotta. Pályára lépett többek között Kovács Kálmán, Pisont István, Bánfi János és Disztl Péter is.

A szervező RETRO Labadarúgó Egyesület elnöke, Benkő László szerint sikeres délutánon vannak túl.

– Mindenki jól érezte magát, dicsérték a sportcentrum által nyújtott körülményeket. Ez még csak az első felvonása volt a jótékonysági kezdeményezésünknek, amennyiben nem szól közbe a vírushelyzet ősszel egy jótékonysági bált szeretnénk szervezni. A befolyt összeget szintén az orosházi kórházban kezelt onkológiai betegek gyógyítására ajánljuk fel.
– nyilatkozta az OrosCafénak Benkő László.

A találkozón végül kiütközött a tapasztalatbeli különbség, hiszen végül szoros csatában 1-0-ra Cseh András és barátai nyerték az összecsapást.

Fotó: Bohus Krisztián

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.