- hirdetés -

Egészen különleges zenei csemegében volt része azoknak a muzsika kedvelő orosháziaknak, akik kilátogattak péntek este az Árpád-kertbe. A Tér-Zene sorozat soron következő koncertjén a Four Bones Quartet zenélt.

Ha azt halljuk, hogy quartet, egészen kevesen vannak, akik négy harsonára gondolnak, pedig – mint hallhattuk – ezeken is remekül megszólaltatható mindenféle zenei irányzat, a reneszánsz muzsikától az operetten át a könnyedebb mai slágerzenékig. Ezt tette mesteri szinten a Four Bonest alkotó négy srác péntek este.

Mint a zenekar egyik alapító tagja, Gyetvai Péter elmondta, a zeneakadémián jött a különös ötlet, hogy a sokak által hangosnak titulált harsonákból állítsanak össze zenekart.

Remekül szólt a négy harsona az Árpád kertben (Fotó: Horváth Bence)

– A kezdeti lelkesedés idők során átment egy komolyabb műhelymunkába és így tudtunk megmaradni és népszerűsíteni azóta is a hangszerünket. Mindig törekedtünk arra, hogy új utakat járjunk, akár formabontók is legyünk. Nem mindig csak négyen játszunk, hanem más hangszerek művészeivel, énekesekkel közösen, sőt néha – mint a Szabó Balázs Bandája esetében – beállunk egy zenekarba fúvós szekciónak. Ezekből fergeteges bulik alakulnak ki. Vannak saját hangszereléseink, saját irományaink, próbálunk sokszínűek lenni – mutatja be a csapatot Gyetvai Péter.

Nagy sikert aratott a Four Bones Quartet Orosházán is (Fotó: Horváth Bence)

Arra, hogy jól csinálják, bizonyíték, hogy külföldön talán jobban ismerik ezt a formációt, mint itthon. Rendkívül népszerűek Európa szerte, de jártak pl. Kínában is. Játszanak koncertteremben szabad téren templomban és mindenütt, ahol szívesen hallgatják muzsikájukat. Mint mondják mindegyiknek meg van a maga varázsa és mindig az a legjobb, ahol épp vannak. Orosházán is jártak már ezt megelőzően.

Egy biztos: aki pénteken hallotta a Four Bones Quartet koncertjét, az már most várja a következőt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.