- hirdetés -

Ha nyár, akkor edzőtábor – vallja a legtöbb sportegyesület és ez alól a CSIKO-BOAT SE sem volt kivétel. Németh-Csiki Rebeka és tanítványai nemrég már a második nyári táborukat tartották meg, ahol a kezdő aerobikosok az alapelemeket sajátították el, míg a versenyzők saját gyakorlataikat tökéletesítették.

Idén nyáron már második alkalommal vettek részt az egyesület nyári táborában a CSIKO-BOAT SE aerobikosai. Mindkétszer közel 30-an vágtak neki a tréningeknek, ahol a mozgáson volt a hangsúly. Az egyesület vezetőedzője, Németh-Csiki Rebeka elmondta, nagyon komoly edzéseket tartottak a fiataloknak. Ebben segítségére voltak idősebb versenyzői is, akik nagyon élvezték a rájuk bízott feladatokat.

– A szerdai napon pedig mindig a vízé a főszerep, hiszen ilyenkor Gyopároson tartjuk meg a délelőtti edzéseket, míg délután a vízben játszunk és lazulunk. A táborban voltak fiúk és lányok is, és a visszajelzések alapján nagyon tetszett mindenkinek, jövőre is csatlakoznának újra. Fontos szempont volt a szervezéskor, hogy különböző sportágakkal ismerkedjenek a gyerekek. Volt balett és a kézilabda alapjaiba is belekóstoltak páran még az első tábor alatt, mert azt a férjemmel, Németh Lászlóval közösen tartottam – árulta el Németh-Csiki Rebeka.

Nyáron már a második tábort tartották, de lesz majd harmadik is (Fotó: egyesület)

A második foglalkozást már húgával, Csiki Saroltával tartotta együtt, akivel fiatalabb korukban is sokat aerobikoztak együtt és nagyon sokat segít neki, amikor itthon van. Az erőnléti foglalkozások során ügyeltek arra is, hogy különböző edzéstípusokkal tegyék színesebbé a tábort. Mint mondta, köredzésekkel, intervall és tabata edzésekkel is „kedveskedtek” nekik.

– Természetesen az aerobikra helyeztük a hangsúlyt, a versenyzőknek pontosítottuk a gyakorlatait és az elemeket nehezítettük. Akik pedig még ismerkednek a sportágunkkal, ők az alapokat tanulták meg, az alapelemeket sajátították el – tette hozzá a vezetőedző.

A kezdő és a versenyző csoport is megtalálta a számításait (Fotó: egyesület)

A hét utolsó napján így egy bemutatóval lepték meg a szülőket, ezen kívül pedig egy családias főzéssel és közös bulival zárták le a tábort, mely azonban még nem az utolsó volt. Az augusztus 9. és 13. között lesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.