- hirdetés -

Az önkormányzat hosszú évek óta minden nyáron feladatának tekinti, hogy napközi gyermek felügyelettel segítsen a város lakóinak. A napközis táborra nagy volt az igény ez évben is.

Július 5 – 30-ig, négy héten keresztül, heti nyolcvan gyermek számára biztosítják a vakáció kellemes eltöltését. A sok játék mellett számtalan program színesíti a nyári napközi gyermekeinek időtöltését. Patyi Gábor táborszervező elmondta, hogy full házzal üzemel a tábor.

Készülnek a csuhé figurák a kézműves foglalkozáson (Fotó: Dancsó József)

– Sok szülő került abba helyzetbe, hogy a pandémia időszaka alatt el kellett használnia szabadságát, így a gyermekek napi felügyelete – munka mellett – nem, vagy csak nehezen megoldható. Ezen próbálunk segíteni. Az önkormányzatnak erre a célra alkalmas létesítménye nincs, így kézenfekvő, hogy a nyáron üresen álló iskolát választottuk helyszínül. Köszönet Orosz László igazgató úrnak, hogy ezt a lehetőséget biztosította számunkra. A pedagógusok mellett a gyerekek felügyeletét a családsegítőnél dolgozó szakemberek, pedagógus asszisztensek segítik. A felügyelet mellett persze próbálunk a gyerekeknek plusz nyári élményekkel szolgálni – foglalta össze Patyi Gábor.

Szerepel a külön programok közt múzeum, könyvtár, játszóház, játszótér, színházi előadás, ragadozó madár show, kézműves foglalkozások, és még sok egyéb.

Ottjártunkkor a táborozók jó része éppen szakavatott segítséggel kukorica csuhéból készített bábokat. Mások rajzoltak, fociztak, vagy épp csak futkároztak – élvezték, hogy vakáció van.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.