- hirdetés -

Kellene egy jó film, könyv vagy sorozat a hétvégére? Szívesen takarítanál vagy relaxálnál valami új zenére? Unod az otthoni menüt, de nem tudod, honnan és mit rendelj? Olvasd el Csiszár Béla kedvenceit! Ez most az ő ötöse.

Melyik a kedvenc filmed?

Az Amikor a farok csóválja… Ez egy közel 25 éves film, a főszereplők között találjuk Robert De Nirot és Dustin Hoffmant. A politika és a média viszonyát mutatja be, mégpedig elég találóan, szerintem még ma is aktuális a mondanivalója. A történet szerint az amerikai elnökválasztás előtt állunk, mikor is kiderül a regnáló elnökről, hogy történt valami kompromittáló közte és egy fiatal hölgy között. Ezt próbálják a választások előtt eltussolni különféle történetek megalkotásával, hogy eltereljék a figyelmet a botrányról, és közben még növeljék is a népszerűségét.

Melyik a kedvenc könyved?

Mindenképp egy Lőrincz L. László, vagyis Leslie L. Lawrence regényt választok. A szerzőről tudni kell, hogy mongolisztikán végzett, így az ázsiai kultúra erősen átfűzi a műveit. Nehéz a döntés, mert több könyvét is nagyon kedvelem, ha egyet kell mondanom, akkor a Sindzse szeme mellett döntök. A regény Nepálban játszódik, a történet elején egy expedíció indul a Himalája felderítésére. Az érdekesség abban áll, hogy egy korábbi, hasonló kutatóút tagjai annak idején nyom nélkül eltűntek, és itt is, már az első szálláshelyen rejtélyes módon elhalálozik az expedíció egyik tagja. A misztikummal átitatott krimi műfaja jellemzi Leslie L. Lawrence regényeit, de végül aztán minden történet végén kiderül, hogy az eseményeknek racionális magyarázata van.

Egy misztikus krimi bármikor jöhet (Fotó: Horváth Bence)

Melyik a kedvenc sorozatod?

Újítsunk! Legyünk XXI. századiak! Van egy YouTube csatorna, a Speedzone Műhely felülete, ahol nagyon sok jó videót találunk. Van köztük, amelyik autótesztet vagy autórestaurálást mutat be, de hallhatunk itt egy csomó érdekes történetet is a járművekről. Az oldal készítői foglalkoznak veteránautózással is, eljöttek például Orosházára, a Kaáli Autó-Motor Múzeum megnyitójára is.

Ki a kedvenc zenei előadód?

Meghallgatok bármit a régi rock zenéktől a mai elektronikusig. Lehet, hogy a korral jár, de mostanában a jazz is nagyon bejön. Ha egyet kell kiemelnem, akkor a Kate The Cat mellett döntök. Remek, lágy jazz zenét játszanak, és nagyon jó átdolgozásaik vannak. A Kiss egyik dalát, az I was made for lovin you-t is tök jól átírták.

Hol és mit eszel a legszívesebben?

A Montanában borjús dönert. Az az abszolút kedvencem.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.