- hirdetés -

A nyár esték elmaradhatatlanok szúnyogok nélkül. Vagy mégsem? A belvárosban sétálókat kérdeztük tapasztalataikról.

Ajtony Endréné Ildikó üdülni jött a városba.

– Idén itt nyaralunk, Gyopárosfürdőn az erdei kempingben szálltunk meg a barátnőimmel. Támadnak a szúnyogok, de fel vagyunk készülve, hoztunk magunkkal szúnyogriasztó sprét, van elektromos szúnyogriasztónk is, így egész elviselhető a helyzet. Nagyon jól érezzük magunkat Gyopároson, a víz kitűnő, és az ételek is nagyon finomak.

Egy unokáival játszó nagymamát is megszólítottunk a főtéren.

– Most aránylag jó a helyzet, idén nem nagyon csíptek össze minket sem, és a gyerekeket sem. Pedig kinn lakunk szinte Gyopároson, de ott sem találkoztunk eddig sok szúnyoggal. Az esték is teljesen elviselhetők. Emlékszem, tavaly rengeteg szúnyog volt, most viszont alig van. Ez jó, mert a gyerekek egyébként sem szeretik, ha bekenjük vagy befújjuk őket szúnyogriasztóval.

Jancsó Mihály reméli, ez az ideális állapot sokáig fennmarad.

– Én még idén nem is találkoztam szúnyoggal. Eggyel sem. Idősebb vagyok, nem járkálok el úgy, inkább otthon vagyunk, de a lakásba még nem jött be egy sem. Reméljük, így is marad. A korábbi években sokkal több szúnyog volt, most viszont szerencsére elkerülnek minket.

Markovics Katát nem különösebben zavarják a vérszívó kis rovarok.

– Nem nagyon találkoztam még idén szúnyoggal. Jó, éjszaka azért meg-megcsíp egy, de egyáltalán nem vészes a helyzet. Engem egyébként sem zavarnak különösebben, meg hát, ezzel jár a nyár. Nem is szoktam ellenük védekezni, nem fújom vagy kenem magam semmivel, annyi, hogy vannak szúnyoghálók az ablakainkon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.