- hirdetés -

2016-ban alakult meg az Oros Klíma, akik a napelem, a klíma és a villanyszerelés területén tevékenykednek. Egy ház alapjainak a felállításától kezdődik a munkájuk, legyen az felújítás, kiegészítés vagy bármi, ami a tevékenységi körükhöz kapcsolódik.

A napelem például olyan berendezés, ami a napsütés segítségével megtermeli a családi ház áramszükségleteit, ha ez jól van méretezve, akkor 0 forint körüli a villanyszámla és ezt igyekszünk mi is így belőni. Ez persze időjárásfüggő is, ha sokat süt a nap egy éven belül, akkor nyilván többet termel. Itt egy alvállalkozói csapat is tud nekik segítséget nyújtani.

A klíma és hőszivattyú telepítés, az ingatlan klimatizálása esetében magát a klímát egyre többen választják a fűtéshez, mert ez viszonylag olcsóbb megoldásnak számít. Benedek Attila ügyvezető elmondta, ez egy kicsit megtévesztő lehet, mert vannak olyan klímák, melyek nem alkalmasak a fűtésre, illetve olyanok is, melyek kimondottan a fűtésre vannak optimalizálva, több dologgal beépítve az elektronikájukba.

Amelyekben ez nincs benne, azokat hiába hirdetik hűtő-fűtőnek, ködös vagy párás idő esetén könnyen megfagyhatnak, ha kültériek. Ilyenkor igyekeznek minden esetben teljes körű tájékoztatást nyújtani arról, hogy milyen igénynek milyen klíma a megfelelő. A klímák szempontjából a jelenlegi, nyári időszak is fontos kérdésnek számít.

– Ilyenkor mindig érdemes kicsit előre gondolkodni, fontos, hogy az embereknek ne a szezon közepén jusson eszébe, hogy klíma kell, hiszen a klímatelepítés időigényesebb munkának számít. A klímatisztítás egy más dolog, ha valakinek a klímája elromlik, akkor próbáljuk soron kívül megoldani, de a telepítéseknél tényleg érdemes már jóval előtte szólni – árulta el Benedek Attila.

Harmadik tevékenységi körük, a villanyszerelés esetében rengeteg olyan ház van, melyek évtizedekkel ezelőtt épültek és már rájuk férne egy villamos felújítás, mert elavult, gyakorlatilag egy időzített bomba.

– Át kell nézni, újra kell vezetékezni a mai szabványoknak megfelelően, olyan keresztmetszetű vezetékeket használva, melyek bírják a terhelést – tudtuk meg.

Ma ugyanis többségében már egy gyerekszobában több elektromos fogyasztó van, mint régebben egy egész családi házban volt, teljesen megváltoztak a fogyasztási szokások. Ami kisebb fogyasztásra volt méretezve, a mostanit nem bírja, ezért szükséges átnézni a régi ingatanokat és most a támogatásnak köszönhetően, ezt féláron is meg lehet oldani.

Az Oros Klíma munkatársai ingyen végzik a felméréseket és ingyenes árajánlatot adnak, valamint garanciát is vállalnak az elvégzett munkára. A klímánál közvetlen az importőrtől történik a vásárlás, csakúgy mint a napelemeknél. Ha bármi probléma lenne a berendezésekkel, rögtön az importőrrel meg tudják oldani a garanciális problémákat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.