- hirdetés -

Szép hagyományokra tekint vissza Gelegonya Zoltán kezdeményezése, a Kazszer Tenisztábor. A program éppen idén vált nagykorúvá, hiszen 18. alkalommal ragadtak ütőt a fiatal játékosok. Az eddigi két turnusra idén is szép számmal jelentkeztek a gyerekek, épp ezért egy harmadik nyári edzőtábort is szeretne rendezni augusztusban.

Gelegonya Zoltán nyolcéves kora óta foglalkozik tenisszel, a korábban versenyzőként elért sikereket követően ma már a pálya széléről osztja az instrukciókat fiatal tanítványainak. Mint mondta, ha jó csapat tagja az ember, odaadó klubtársakkal és barátokkal, az rengeteget hozzátesz. Neki is ezért tetszett meg a sportág.

Tenisztáborát elsőként 2004-ben rendezte meg, programjain elmondása szerint nem szokott változtatni, így az idei, eddigi két turnus során is az eddig jól bevált módszert alkalmazta. Délelőtt és délután is zajlottak a csoportos foglalkozások a gyerekeknek, a kicsit tapasztaltabbak ilyenkor akár már mérkőzést is játszhatnak egymással. A kisebbeket ezen kívül kézműves foglalkozások, különböző játékok is várják az edzések mellett.

Itt azonban még nem ért véget a tenisztáborok sorozata, Gelegonya Zoltán elmondta, augusztus elején ismét szeretne rendezni egy edzőtábort.
– Nekem most versenyző gyerekeim nincsenek, viszont a klubunkban lehetőség van kimondottan ovisok részére játékos fejlesztő tenisz foglalkozásokra, melyre szintén nagy szeretettel várjuk az érdeklődő gyerekeket. Az ovitenisz csoport célja, a tenisztáborhoz hasonlóan a sportra nevelés – hangsúlyozta Gelegonya Zoltán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.