- hirdetés -

Tóth-Kása Sándor elnök és Buza Barnabás szakmai vezető értékelte az éves munkát.

Az OMTK-ULE 1913 csapata 5. helyen végzett a rendhagyó megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban. Az őszi kvalifikációs bajnokság után kezdődött a megyei I. o. bajnokság felső házi rájátszása. Tóth-Kása Sándor elnök és Buza Barnabás szakmai vezető értékelte a 2020/2021. évi szezont.

Milyen célt tűzött ki a vezetőség a szezon kezdetén és mi valósult meg ebből?

– Továbbra is elsődleges célunk az utánpótlás képzése és örülünk, hogy az általunk nevelt fiatalok már a felnőttek között az első és a második csapatunkban szerepelnek. Számszerű eredményeket tekintve a 4-6. hely elérése volt a célunk, amit az 5. helyezésünkkel teljesítettünk. Tavasszal szerepelt jobban a csapat, ami arra predesztinál bennünket, hogy a jövőképünk pozitívan alakuljon. Nagyon sok fiatal játékos kapott lehetőséget a csapatban, 7-8 saját nevelésű fiatal mutatkozott be a megyei I. osztályban, közülük többen meghatározó szerepet játszottak. Büszkék vagyunk  a gólkirályainkra is, Miszlai László lőtte a legtöbb gólt a megyei I. osztályban, a kvalifikációs bajnoksággal összesítve pedig Péli Tamás lett a gólkirály – értékelte a felnőtt csapat teljesítményét Tóth-Kása Sándor elnök.

A csapat teljesítette a célkitűzést (archív fotó)

Buza Barnabás szakmai vezető edzőként, Kvasznovszky Józseffel közösen irányítja a felnőtt csapat szakmai munkáját.

Szakmailag hogyan lehet értékelni a bajnokságot?

– A nyári nagy játékosmozgás után nem lehetett nagy elvárást kitűzni a srácok elé. A csapatépítést tekintve számunkra jól jött a kvalifikációs bajnokság, amiben egy szűk, de erős mag jött össze. A helyezéssel és a pontok továbbvitelével egy mérkőzést leszámítva elégedettek voltunk.  A tavaszi megye I. osztályú bajnokságban már egy picit tervezhettünk is, a 4-6. hely közötti helyezés elérését  láttuk reálisnak.  Ott is két szakaszra lehet bontanunk a bajnokságot. Az első nyolc fordulóban elfogadható teljesítményt nyújtottunk és a megszerezhető pontok tekintetében is elégedettek lehettünk csapatunk teljesítményével. A tavaszi szezon második felében már igazán meghatározó csapattá váltunk játékban és eredményességben egyaránt. A bajnokság összképe alapján az elért 5. helyezés reálisnak mondható – kezdte az értékelést  Buza Barnabás.

Péli Tamás és Miszlai László voltak az ULE gólfelelősei (archív fotó)

Mindazokkal, akik a tavalyi nyár kezdetén a csapat rendelkezésére álltak – idősebbek és fiatalabbak egyaránt – azokkal elégedettebbek voltunk. A rúgott gólok tekintetében megállapítható, hogy sokat javult a támadójátékunk. Mindenképpen ki kell emelnünk, Péli Tamás és Miszlai László gólérzékenységét, ők végeztek a góllövőlista első két helyén. Csapatunk néha kétarcúnak bizonyult. A kiegyensúlyozottabb szereplés érdekében ezen feltétlenül javítanunk kell. Hullámzó teljesítményünk hátterében mindenképpen markánsan jelen van fiatal játékosaink túlzott leterheltsége, akik sok esetben 3-4 mérkőzést is lejátszottak hetente. Szerencsére az eltiltások nagyon minimálisan nehezítették a  dolgunkat – folytatta az értékelést a szakmai vezető.

Hamarosan újra edzésbe állnak a játékosok (archív fotó)

Buza Barnabás elmondta még, hogy július 13-án kezdik meg a felkészülést a 2021/2022. évi bajnokságra. A szezon előreláthatólag augusztus közepén kezdődik. Rövid, de velős felkészülést terveznek edzőmérkőzésekkel színesítve. Idáig senki sem jelentette be távozását, új játékosok érkezése várható, de ezt több tényező befolyásolhatja.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.