- hirdetés -

Bár a pandémia időszakában a Justh Zsigmond Városi Könyvtár dolgozói minden lehetőt megtettek, hogy ne maradjuk olvasnivaló nélkül, az igazi mégis az, ha korlátozás nélkül bemehetünk.

Végre ez az idő is elérkezett. A 365/2021. (VI. 30.) Korm. rendelet értelmében hétfőtől ismét szabadon látogatható a könyvtár!

Mint Buzai Csaba igazgatótól megtudtuk, jelenleg a nyári nyitvatartás van érvényben, azaz minden hétköznap 9 és 17 óra között várják az olvasókat. A könyvtár használatára vonatkozó általános tudnivalókért mostantól újra a Könyvtárhasználati szabályzatunk a mérvadó.

– Sokan voltak, akik a járványhelyzet miatt egyáltalán nem jöttek el a könyvtárba az elmúlt hosszabb időszakban. Őket arra kérjük, hogy amennyiben hosszabb ideje van náluk könyvtári könyv, azt legkésőbb augusztus 2-ig hozzák vissza, hiszen azt követően visszaáll a könyvek kölcsönzési határidejére vonatkozó – a pandémia idejére felfüggesztett – szabályozás is. Köszönjük a türelmet, a kitartást, várunk mindenkit nagy szeretettel – tette hozzá az igazgató.

A könyvtár hagyományainak megfelelően elindult a játszóház a gyerekkönyvtárban. Kétszer két héten át várják a kreatív játék iránt érdeklődő gyerekeket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.