- hirdetés -

Ígéretes Tehetségekért Rotary Díjat alapított az orosházi Rotary Club. A díjazottak a tanulmányaik helyszínéül szolgáló intézmények évzáró ünnepségein vehették át az elismeréseket. Budai Edvin, a GYSZC Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulója a robotika területén érte el legnagyobb sikereit.

– Tulajdonképpen informatikus vagyok, a robotika a szakma egyik ágát képviseli. Azért választottam ezt a szakmát, mert véleményem szerint ez lesz a jövő és gyakorlatilag már a jelenünk is ez. A robotikát, mint témakört csak hozta magával, és amikor lehetőség kínálkozott rá, örömmel jelentkeztem a munkára, hogy bővíthessem a szakmai tudásomat – mesélt magáról Budai Edvin, a Kossuth iskola tanulója.

Mint mondta, tanulmányait formai okok miatt három különböző iskolában végezte korábban, ezek közül az Eötvös József Katolikus Iskola volt a legmeghatározóbb, itt alakult ki az érdeklődése az informatika iránt. Első versenyei a szakmán belül a 9. évfolyam során kezdődtek és innentől nem volt megállás, amin csak lehetett, részt vett, hogy ezzel is fejlődjön és új dolgokat tapasztaljon meg.

Az átvétel pillanata (Fotó: Kossuth iskola)

– Amelyre a leginkább büszke vagyok az a WRO országos versenye volt, ahol harmadik helyezést értünk el. Véleményem szerint minden ilyen megmérettetés, amin részt vehettem, remek volt, mert mindig újabb és újabb ötletekkel térhettem haza. Jó volt látni a rengeteg ötletet, melyekből aztán tanulhattam a versenytársaimtól is – árulta el.

Nem véletlenül került tehát a Rotary Club díjazottjai közé, mely elismerést június 25-én, a Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium évzáró ünnepségén vehette át.
– Számomra egy hatalmas öröm és megtiszteltetés, hogy a Rotary Klub elismerően vélekedik az eddig elért eredményeimről. Úgy érzem, hogy a munkám az a rengeteg idő és kitartás mind megérte, amit a projektjeinkre fordítottam. Mindez erőt ad, hogy ne adjam fel és folytassam az utat, amin még kétszer ennyi kihívás és akadály lesz – tette hozzá.

Edvin a közeljövőben sikeres érettségit szeretne tenni, hogy utána majd egyetemen vagy főiskolán folytathassa tanulmányait. Később pedig a szakmán belül helyezkedne el, hogy sikereket érhessen el és az, amit eddig tanult, ne vesszen kárba.

Kiemelt kép forrása: Rotary Club

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.