- hirdetés -

A reggeli órákban, még a tűző napsütést megelőzve zárták le a tanévet a Kossuth iskolások. Az igazgató beszédében arra buzdította a diákságot, a nyári szünetben a pihenés mellett próbálják ki azt is, milyen érzés számonkérés nélkül tanulni.

A Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanévzáró ünnepségét június 25-én tartották meg az intézmény udvarán. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Kovács Péter önkormányzati képviselő, valamint a Rotary Club részéről Polyák János klubelnök is.

Fotó: a Kossuth iskola saját gyűjteményéből

Hiányoztak a tanulók csínytevései is

Pörneki Attila igazgató beszédében visszaemlékezett a november 11-től szinte a tanév végéig elhúzódó digitális oktatásra.

– Nekem is és a kollégáimnak is rettenetesen hiányoztak a mindennapos személyes találkozások, az apró csínytevések, egyszóval minden, ami a tanulás mellett az iskola maga – fogalmazott az igazgató. – A kialakult helyzet a diákokat nem mentesítette a számadás alól. Lettek nagyon szép érdemjegyekkel ellátott bizonyítványok, és sajnos lettek kevésbé szép eredményeket mutatók is. Büszkék vagyunk arra, hogy ebben a helyzetben is több tanulót meg tudunk jutalmazni, amiért kimagasló tanulmányi eredménnyel, példás magatartással és kitartó szorgalommal zárta a tanévet.

Pörneki Attila megköszönte kollégáinak az odafigyelésüket, a támogató segítségüket, és – amennyiben szükség volt rá – a szigorú fellépésüket is. Ezt követően megköszönte a tanév folyamán nyugdíjba vonult pedagógusok, Király Márta, Kovács István, Schmidt Jenő és Varga Sándor évtizedeken át folytatott lelkiismeretes munkáját.

A tudás az egyetlen biztos pont

Végezetül az igazgató azt javasolta a diákoknak, a pihenés mellett szánjanak időt annak kipróbálására, milyen érzés számonkérés és értékelés nélkül tanulni. Kiemelte, a megszerzett tudás az egyetlen, ami a későbbiekben biztos pont lesz az életükben. Javasolta, olvassanak, gyakorolják az idegen nyelvet, és ha tehetik, látogassák meg hazánk nevezetes helyeit.

Az igazgató beszéde után az elismerések és a jutalmak átadása következett. Önkormányzati jutalmazásban részesült Mórocz Mercédesz jó tanulmányi eredményéért és a lovassport terén nyújtott kiemelkedő teljesítményéért, Babcsán Norbert jó tanulmányi eredményéért és a Teöreök Aladár Országos Gépíróversenyen elért 1. helyezésért, Szecskó Olga kiemelkedő tanulmányi eredményéért és közösségi munkájáért, valamint Németh Gréta kitűnő tanulmányi eredményéért és az iskolai rendezvényeken végzett munkájáért. A díjakat Kovács Péter önkormányzati képviselő nyújtotta át a tanulóknak. A Rotary díjat Polyák János klubelnök adta át az idei kiválasztottnak, Budai Edvinnek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.