- hirdetés -

Két ittas járművezetés miatt indult ügy vizsgálatát fejezték be a rendőrök Orosházán.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság információi szerint az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrei a napokban két, ittas járművezetés gyanúja miatt indult nyomozás iratait továbbították az ügyészségre. Az egyik büntetőeljárás egy orosházi férfi ellen indult. A 43 éves férfi május 21-én személygépkocsival közlekedett Orosházán, a Szentetornyai út és a Kosztolányi Dezső utca kereszteződésében.

Ekkor járművével lesodródott az útról és nekiütközött egy oszlopnak. A balesetben nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, valamint a helyszíni szondáztatás ittasságot is kimutatott nála, ezért a rendőrök orvosi vizsgálatra és mintavételre vitték. Az eljárás során kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy az orosházi férfi úgy vezetett, hogy a szervezetében alkohol volt.

A másik ügy gyanúsítottja egy gádorosi férfi, ő június 12-én szintén személyautót vezetett, mielőtt a rendőrjárőrök Orosházán, a Bácska utcában megállították. A rendőri ellenőrzéskor az ő esetében is pozitív eredményt jelzett a szonda és a további két légalkoholmérés is megerősítette azt, hogy a 21 éves férfi ittasan közlekedett. A rendőrjárőrök mindkét férfitól elvették a jogosítványt.

A nyomozások vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a büntetőeljárás iratait 2021. június 29-én elküldte az Orosházi Járási Ügyészségnek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.