- hirdetés -

Újszerű a megközelítés és a mód, mivel csak ettől az évtől kötelező hazánkban a drón jogosítványhoz kötött reptetése. A Németh Imre Alapítvány a lehetőségeit kihasználva elsőként szervezett drón jogosítványra felkészítő tanfolyamot.

Közösen egy célért

A Németh Imre Alapítvány az Invitech-Innomax díj hatására szerzett be drónt, melyet a programozáson kívül a jogosítvány megszerzésére is a közösség szolgálatába állítottak. Az alapítvány magát a drónt, a GYSZC Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium a tanfolyam helyét, míg Mészáros Melinda tanárnő az idejét biztosította a tanfolyam megtartására.

A jelentkezők ingyenesen vehették igénybe a három alkalmas heti tanfolyamot, melynek a vége a jogosítvány letételét biztosító vizsgára jelentkezéssel zárult. A tanulmányaik során a részvevők többek közt a következő témákat érintették: mi a légtér, emberi teljesítőképesség, törvények, magánélet védelme, biztosítás, légi közlekedés, repülésbiztonság, légtérkorlátozás és védelem.  

Mészáros Melinda elmondta, minden alkalommal két órányi elméletet és egy órányi gyakorlatot tartottak, a résztvevők inkább a gyakorlati részért lelkesedtek jobban.
– Örömömre szolgált, hogy diákok és felnőttek egyaránt jelentkeztek. Valamint, hogy vegyesen fiúk és lányok is képviseltették magukat – árulta el.

Megkérdeztük a résztvevőket, miért szeretek volna részt venni a tanfolyamon?

– Szerintem egy hasznos dolog ha az ember új dolgokat próbál ki és megtud ismerkedni a jövő technikájával – mondta Nemes Roxána. Szilágyi Sándor szerint az egész tanfolyam nem csak elméletből állt, az hogy megismerkedhettek egy DJI drónnal, megfűszerezte az oktatást.

– Szerintem nagyon fontos volt megtanulni az alapokat az eszközről és a technikáról, megnézni alaposan és közelről a drónt, tanulmányozni a képességeit, és ez szerintem sokat segíthet a vizsga letételében is – tette hozzá Kiss Lilla.

Mit tehet, aki most lemaradt a tanfolyamról?

– Ne szomorkodjon, a CodeWeek alkalmával 2021 szeptemberében újra tervezünk egy tanfolyamot főként a 16-24 év közötti fiatalok számára. De természetesen a felnőtteket is szívesen várjuk – zárta le a beszélgetést Mészáros Melinda.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.