- hirdetés -

Nehéz hétvége várt az Orosházi Birkózó Egyesület négy versenyzőjére, akik a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián rendezett kadet válogatóversenyen vettek részt. Végül mindannyian a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

A június 26-án rendezett megmérettetés tétje nagy volt, hiszen a júliusban rendezett korosztályos világversenyre jelentett volna a súlycsoportok győzteseinek kvalifikációt. Az Orosházi Birkózó Egyesület négy versenyzővel vágott neki a hétvégének, mindannyian a szabadfogású kategóriában voltak érdekeltek.

Az egyesület beszámolója szerint több esetben is nüanszok döntöttek az orosházi birkózók mérkőzésein. Például a 65 kilogrammosok között Fekete Bencének, aki egy régi nagy riválisától kapott ki szoros, kemény csatában. Végül a dobogó harmadik fokára állhatott fel, csakúgy mint csapattársai, ez azonban sajnos ezúttal nem jelentett címeres mezt.

Mind a négy birkózó bronzéremmel zárt (Fotó: egyesület)

Molnár Tibor a 71 kilogrammosok közt és a 92 kilós súlycsoportban érdekelt Debreczeni Tamás is hasonlóan járt, utóbbi több nagy riválist és korosztályos válogatott birkózót legyőzve menetelt, míg az elődöntőben egy másik riválisa mindössze 1 ponttal, 7-6-ra felülmúlta. A 110 kilogrammosok közt Bakos Ferenc próbált szerencsét, ő szintén bronzéremmel zárt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.