- hirdetés -

A Rotary hagyományainak megfelelően július 1-től új elnökség forgatja tovább a kereket. A múlt héten a 2020/2021-es év elnökét, Polyák Jánost dr. Deák György váltja a szervezet élén. A klub beszámolt az elmúlt év legfontosabb eseményeiről is.

– Szeptemberben a szokott módon a Petőfi Művelődési Központban kezdtük az évet, bízva abban, hogy dolgozhatunk. 22-én Himer László kormányzó látogatott meg minket. Ezen alkalommal ismertük el Dominkó Sándor barátunk eddigi klubszolgálatát Szent-Györgyi Albert díjjal és fogadtuk tiszteletbeli tagunkká. Nagy örömünkre Tuska Pál személyében új tagot avathattunk. Szeptember végén a vendégünk volt dr. Szelényi Zoltán főorvos, aki a járványról tájékoztatott minket.

Október elején utolsó vendégünk Bojtor István alpolgármester volt, akivel Orosháza gazdasági stratégiáját vitattuk meg. Ekkor már a járvány második hulláma miatt sorra lehetetlenültek el a programok. District pályázatot nyújtottunk be a Wesley iskola digitális oktatását támogató eszközök beszerzésére. November elején, utolsó „hibrid ülésünkön” támogattuk a kormányzó „polió” betegek részére történő védőoltás programját – adta hírül beszámolójában a Rotary Club Orosháza.

Ettől kezdve online tudtak összeülni, és amit lehet elvégezni. 2020. december 9-én volt 90 éve a klub elődjének charter ünnepsége. Támogatták az online Mikulásfutást és a Wesley iskola karácsonyi élelmiszercsomagjait. Az ősz és tél folyamán több klubtag és családtagjaik is átestek a betegségen. A 2021-es évet online folytatták egyre jobb látogatottsággal.
– Három, szintén online országos Rotary találkozón vettem részt, ahol látható volt, hogy mind aktivitásban, mind részvételben a klubok élmezőnyéhez tartozunk. Örvendetes módon a magyarországi Rotary Clubok száma nőtt és a taglétszám is gyarapodott, közel 1200 roatrysta társunk van – tette hozzá Polyák János.

Szomorú hírekről is beszámoltak: április 30-án Kovács Sándor személyében egy kiváló és elkötelezett rotarysta távozott. District pályázatukat végül sikeres átadással zárták, a Wesley iskola részére átadták a 13 táblagépet, mellyel az intézmény online oktatását segítették. Emellett az Ígéretes Tehetségek Rotary-díjra is érkeztek pályázatok, az értékelés alapján pedig a díjazottjaik is meglettek. Nekik az iskolájuk tanévzáró ünnepségén adták át az elismeréseket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.