- hirdetés -

Orosházán nem igen kell bemutatni senkinek a Kéknefelejcs Cukrászdát. Az ezeredforduló óta viseli ezt a nevet az üzlet, közben pici, családi vállalkozásból meghatározó cukrászdává fejlődött.

Pityuk János és felesége kezdte üzemeltetni a cukrászdát, most fiukkal, a társtulajdonossá avanzsált Rolanddal beszélgettünk:

– Édesanyám itt dolgozott az egykori Kata süteményboltban. ’99-ben adódott a lehetőség, hogy megvásárolják. Édesapámmal és a boltból átvett cukrásszal hárman kezdték, Kéknefelejcs néven. Folyamatosan törekedtek, törekszünk a fejlődésre, így ma már az üzlet harminckét embernek ad munkát, megélhetést. A régi receptúrák adottak voltak. A fejlesztést az alapanyagokon kezdtük. Próbáltunk jobb és jobb alapanyagokat beszerezni. Szerencsére a különbséget a vásárlóink is hamar észrevették és mindig többen lettek, akik elkezdtek rendszeresen visszajárni – kezdi a történetet Pityuk Roland.

Egy különleges torta a sok közül (Fotó: Kéknefelejcs)

Az idők során a minőségnek köszönhetően fejlődött a vásárlói kör is. Ma már több szállodába, étterembe szállítanak, hat viszonteladó sütemény igényeit elégítik ki. Kibővítették a cukrászda belső terét, ma már akár negyvenöten is leülhetnek a belső térben és persze ott van még a terasz. Felújították és a legmodernebb gépekkel, berendezésekkel szerelték fel a cukrász üzemet, és az itt készülő finomságok választéka is minden igényt kielégít.

– Tortából – ha csak az alap tortákat nézzük – ötvenhét féle van. Ebből 43-45 féle vásárolható meg az üzletben, de megrendelésre elkészítjük azt is, ami épp nincs a hűtőben. A benti választékot igyekszünk cserélni, variálni, változatossá tenni. A mai kor igényeinek megfelelően vannak az ún. érzékeny tortáink, a glutén-, vagy liszt-, cukorérzékenyek részére. Ha már a tortáknál tartunk, elmondom, hogy családi rendezvényekre, lakodalmakra természetesen készítünk egyedi kivitelezésű tortákat.

Abszolút egyedi menyasszonyi torta (Fotó: Rajki Judit)

Lagzik előtt a fiatal párral egyeztetjük az elképzeléseket, tanácsot adunk és elkészítjük. Voltak egészen extrém kívánságok is ebben a témakörben. Pl. amikor a lakodalmi tortát teljesen a Superman film stílusában kellett megcsinálni. A tetején a figurák is Superman és Superwoman. A meglepetés akkor ért, mikor kiszállítottam a tortát és nem egy hagyományos menyasszony-vőlegény párost találtam, hanem a lagziban ott volt beöltözve Superman szerelésbe a fiatal pár – meséli Roland.

A Kéknefelejcs népszerűségéhez hozzájárul az itt készülő, rendkívül finom fagyi is, melyeket benn és az utcáról is meg tudnak vásárolni. A minőség jobbítása érdekében egy speciális fagyikészítő iskolát is elvégzett Roland.

A fagyipult kínálatát is érdemes végigkóstolni (Fotó: Horváth Bence)

Már tervezik a hét reggeli menü akciót, amelyben a kávé mellé adnak egy búrkiflit, vagy más süteményt és üdítőt is.

A Kéknefelejcs cukrászda a hét minden napján nyitvatart, reggel 8 – 18 óráig. (X)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.