- hirdetés -

Különleges eseménnyel készül a hónap utolsó hétvégéjére Viczián Zoltán, a Pünkösdi Zarándoklatért Egyesület elnöke. Június 26-án egy 18,5 km-es Száraz-ér menti gyalogtúrával köti össze a tótkomlósi Múzeumok éjszakája rendezvényt.

A gyülekező szombat délután 15 órakor lesz Békéssámsonon a Szabadság Házánál. Ennek megtekintése után 15.30-kor indulnak tovább a túrázók a 3 km-re fekvő Török hídhoz, majd 10 perc pihenő után 16.20-kor kerekednek fel újra a gyaloglók, hogy elérjék a 12 km-re lévő tótkomlósi Tanyamúzeumot. A múzeum után a Szent István téren található Koppány János Szlovák Néprajzi Gyűjtemény következik a sorban, ide a tervek szerint 20 órakor érkeznek majd meg. Az este során a Tótkomlósi Szlovák Tájház és a Tótkomlósi Szlovák Emlékház is kitárja kapuit a látogatók előtt. Mindhárom múzeum ingyenesen megtekinthető ebben az időpontban, illetve mindnél tárlatvezető segít majd a látogatókat a kiállított tárgyak, emlékek megismerésében, megértésében.

A Tótkomlós Turizmusáért Egyesület csatlakozott a Tótkomlósi Művelődési Központ és Városi Könyvtár szervezésében megvalósuló Múzeumok éjszakája rendezvényhez a múzeumtúrával és a Tótkomlósi időutazás című könyv bemutatójával, mely a Polgármesteri Hivatal dísztermében lesz. Ezen a napon 17 órától 23 óráig számos érdekes, izgalmas programot kínálnak az érdeklődőknek. A múzeumtúráról érkezők a megvendégelés után becsatlakozhatnak a fél kilenckor kezdődő Ludas zenekar koncertjébe és a táncházba is.

A túrához bármely helyszínen lehet csatlakozni, illetve be is lehet azt korábban fejezni. A múzeumok az aktuális járványügyi szabályok betartása mellett látogathatók. Résztvevők kitűző díjazásban részesülnek a Tótkomlós Turizmusáért Egyesület jóvoltából.

Ha kérdése van, keresse bizalommal a túravezetőt, Viczián Zoltánt a 06 30 535 83 22-as telefonszámon.

Az egyesület következő rendezvénye a Doni emléktúra lesz július 10-én.

Kiemelt kép: Horváth Bence (fotó egy korábbi emléktúráról)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.