- hirdetés -

A szezon utolsó mérkőzéseit játsszák csapataink.

A szép búcsú a tét Rákóczitelepen

A megyei II/B csoportjában a 30. fordulót rendezik meg vasárnap. Az utolsó fordulóban az OMTK-Rákóczi hazai környezetben fogadja a Kevermest.

OMTK-Rákóczi – Kevermes SE  (június 20., vasárnap, 17 óra – Rákóczitelep)

A két csapatot kilenc hely és 36 pont választja el egymástól a tabellán. A Rákóczi számára az 5. hely jutott a táblázaton, innen már se előrébb, se pedig hátrébb nem kerülhet. Az is eldőlt, hogy ez a helyezés a felsőbb osztályba lépést jelenti a telepiek számára. A hazaiak számára a tét a szép búcsú a lelkes telepi szurkolóktól. Az előző fordulóban a telepiek Csorváson nyertek 3:1 arányban, míg a kevermesiek hazai környezetben maradtak alul 4:3-ra a bajnokaspiráns Mezőmegyer ellenében.

Kormányos Antal, a Rákóczi edzője: A vasárnapi bajnoki mérkőzés sok szempontból fontos lesz a számunkra. Egyrészt szeretnénk szép eredménnyel búcsúzni a szezontól, külön örülök, hogy éles meccset fogunk játszani, hiszen ellenfelünk nem szeretne kiesni az osztályból. Másrészt nem kevés ember dolgozott azon, hogy hangulatos mérkőzést játsszunk, ami bizonyítani fogja azt, hogy az amatőr futballt így is lehet „csinálni”.

 A mérkőzés játékvezetője: Nagy Zoltán (Kató Bence, Jávorka Eliza)

A Rákóczi vezetősége a mérkőzést követően a 200 Ft-os belépőjegy ellenében pörkölttel várja a szurkolókat.

A Rákóczi győzelemmel búcsúztatná a szezont (archív fotó: Horváth Bence)

Az ULE számára cél a főtábla

Finiséhez érkezett a Békés Megyei Kupa sorozata. Pénteken a Gyulai Termál és a Szarvasi FC részvételével lejátszották a döntőt, amelyen büntetőrúgások után a Szarvas emelhette magasba a kupát. Kedden a harmadik helyért játszanak a csapatok. A tét nem kevés, ugyanis a győztes csapat felkerül a Magyar Kupa főtáblájára.

OMTK-ULE – Jamina SE (június 22., kedd, 18.30 óra – ULE-Sportcentrum)

A két csapat menetelése idáig:

Az Orosháza erőnyerőként lépett a 2. fordulóba, ekkor Dobozon nyert 5-3-ra. A 3. körben a Mezőhegyes nem állt ki, így mérkőzés nélkül jutottak Harangozóék a 4. fordulóba. Nagyszénáson emlékezetes mérkőzésen, 0-0 után a kilencedik körben dőlt el a büntetőpárbaj 5:4 arányban az ULE javára. Marunák Levente hat tizenegyest védett! A döntőbe jutásért: Szarvas-ULE 5-1.

A Jamina az első körben szintén kiemeltként jutott tovább, a 2. fordulóban Tótkomlóson aratott 4-0-s győzelmet, majd Méhkeréken nyert 3-0-ra. A 4. fordulóban Csabacsűdön szintén 3:0 arányban nyertek, majd az elődöntőben a Gyulai Termál ellében maradtak alul a büntetőpárbajban.

Kvasznovszky József, az OMTK-ULE edzője: Több játékosunk, Miszlai László, Péli Tamás, Vincze Alex sérüléssel bajlódik, de bízom benne, hogy akad a sérültek között, aki keddig hadra fogható lesz. A szezon utolsó mérkőzésén a győzelem a cél, amellyel kivívhatjuk a Magyar Kupában a főtáblára kerülést, ami minden kiscsapat álma.

A mérkőzés játékvezetője: Bakos József ( Kovács Antal, Fűri Imre).

A mérkőzés előtt és a félidőben ünnepélyes éremosztásra kerül sor az utánpótlás csapatok részére. A találkozóra a belépés ingyenes.

Az ULE kupameccset vív kedden (fotó: BT)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.