- hirdetés -

A Magyar Vöröskereszt Békés-megyei szervezete részvételével tartottak emlékezetes pót-gyereknapi rendezvénysorozatot az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulói számára.

Az egész napos sokszínű program a megnyitóval vette kezdetét reggel nyolckor. A tantestület és a Vöröskereszt képviselői üdvözölték a diákokat, majd kihirdették a régebben lezajlott rajzverseny és a véradás szervezői verseny eredményeit.

Pirosba és fehérbe öltöztek a gyerekek (Fotó: Ref. Ált. Isk.)

Egy kis bemelegítő mozgás és tánc után a pirosba és fehérbe öltözött gyerekek hatalmas élőképet hoztak létre a pályán, megformálva a Vöröskereszt emblémáját.

Az úgymond hivatalos rész után kezdődhetett a felhőtlen szórakozás, játék, amelyből a gondos szervezők rendkívül színes palettát állítottak össze a nebulók számára. Volt színdarab Paul Thomas tollából, a tornateremben hallgathatták a Napraforgók Játszóház ifjúsági koncertjét. A Napraforgó Evangéliumi Játszóház az „Újraegyesítő Nap” programjával érkezett, melynek költségeihez az Orosházi Református Egyházközség a BGA Zrt. EKCP-KP-1-2021 pályázatán nyert 400.000 ft-tal járult hozzá.

A sportpályára megérkeztek a felfújható ugrálóvárak, élő csocsó pálya, rodeó bika. Lehetett ugrálni, csúszni, mászni bujkálni, focizni, „bikagolni”.

Az Összetartozás napján megcsodált nagymotorok is befutottak az erre az alkalomra lezárt piactérre. Az orosházi motoros baráti kör tagjainak impozáns gépeit ezúttal nem csak megcsodálni lehetett, hanem a szülői engedéllyel érkező hatvannégy diákot el is vitték néhány próba körre a nyolc nagy gépen.

A Vöröskeresztes programok az iskola épületében folytatódtak. A kisebbek egészségügyi totót tölthettek ki, a nagyobbak az elsősegély nyújtás alapjaival és egy ambu-baba, valamint szakértő segítők részvételével az újraélesztést is tanulhatták. Tóth Zoltánné megyei elnök elmondta, hogy a szervezetük és az iskola között régi a kapcsolat.

– A református általános iskola már 2016 óta a Vöröskereszt egyik bázis iskolája. A mai közös gyereknap, a Vöröskereszt Kenedy-alapjának pályázatából valósult meg. Mindig nagy öröm számunkra együtt dolgozni, vagy épp együtt vigadni a gyerekekkel – mondta el a megyei elnök.

– Jó kapcsolatot alakítottunk ki a Vöröskereszttel – egészítette ki Víghné Pintér Lilla igazgató.

– Mi református iskola vagyunk és keresztyén elvek szerint nevelünk. Ebben nagy hangsúlyt kap a mások iránti empátia, a segítségnyújtás. Már kisgyerekként arra tanítjuk őket, hogy segíteni jó és segíteni kell. Legyen az egy véradás, vagy egyéb segítségnyújtás. Így egybevonva a gyereknappal, sok játékkal, vidámsággal, nagyon élvezik a gyerekeink – tette hozzá az igazgató.

A cikkben látható képgaléria fotói reméljük alátámasztják a fentebb mondottakat. A gyereknap nem jöhetett volna létre az egyházközség által benyújtott pályázat nélkül. A nap főszervezői Molnárné Németh Krisztina és Szalkay Róbertné voltak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.