- hirdetés -

A Békés Megyei Kupáról lemaradtunk, a Magyar Kupa főtábláról még nem.

Az elmúlt heti nagyszénási siker után ezúttal Szarvason kellett volna egy újabb bravúr, de ez elmaradt. A szarvasiak az 1. fordulóban erőnyerők voltak, a 2. körben Mezőmegyeren nyertek 7-3-ra, majd Szabadkígyóson győztek 6-4-re. A 4. fordulóban Mezőkovácsházán diadalmaskodtak 8-0-ra. Az Orosháza szintén erőnyerőként lépett a 2. fordulóba, ekkor Dobozon nyert 5-3-ra. A 3. körben a Mezőhegyes nem állt ki, így mérkőzés nélkül jutottak Harangozóék a 4. fordulóba. Nagyszénáson emlékezetes 0-0-s mérkőzés után büntetőkkel a kilencedik körben dőlt el a továbbjutás 5:4 arányban. Így jutottunk el az 5. fordulóig.

Szarvasi FC – Orosházi MTK-ULE     5 – 1    (3 – 1)

Szarvas, 300 néző. Vezette: Benyovszki Zoltán. (Tóth Imre, Kovács Krisztina).

Szarvas: Kasik – Zima, Polonszki, Bakró, Furár, Bány I. (Lénárt), Kiri M. (Varga I.), Styecz, Bozsó (Molnár E.), Szikora (Moleri), Sindel (Borbély). Edző: Somogyi János.

Orosháza: Marunák – Dajcs, Kasuba, Harangozó, Vincze (Kocsis), Szabó Á., Tóth L. (Csőke), Kovács D., Fehér, Péli, Selmeczy. Edző: Buza Barnabás, Kvasznovszky József.

Gólszerzők: Bány I. (21. –  11-esből), Furár (34., 45.), Szikora (57.), Styecz (77.), ill. Szabó Á. (41.).

A mérkőzés 25. percében Tóth L. (OMTK-ULE) büntetőt hibázott.

A szépítő gólt Szabó Áron (k) szerezte (archív fotó: Bohus K.)

Buza Barnabás: Sajnos nem tudtunk felnőni a feladathoz, így megérdemelt hazai győzelem született.

A másik ágon: Bcs.Jamina – Gyulai FC  2 – 2   büntetőkkel:  4-6

A döntőben a Gyulai FC és a Szeghalmi FC mérkőzik meg egymással. A két vesztes, a Bcs.Jamina és az OMTK-ULE a harmadik helyért játszik. Ennek a mérkőzésnek a győztese is a Magyar Kupa főtáblájára kerül.

Kiemelt archív kép: Bohus Krisztián

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.