- hirdetés -

„Óvodától búcsúzunk, iskolába indulunk…” – olvashattuk az Eötvös katolikus óvoda kapuján belépve június 10-én délután. Ezen a napon a Katica csoportosok köszöntek el a szeretett intézménytől, ők utolsóként, hiszen a Bambi és a Micimackó csoportosok már a múlt héten megtették ezt.

19 gyermek három részletben búcsúzott el az óvodától. Az ünnepség idén családias hangulatban telt. A korábbi években a ballagás mindig egy nagyszabású rendezvény volt, melynek rendszerint a Petőfi Művelődési Központ adott otthont, és ahol egy tartalmas műsor keretében sok-sok tánccal mutatkozhattak be a tehetséges gyerekek. Idén viszont, mivel év közben a csoportok közötti keveredés nem volt engedélyezett, a tehetségcsoportok szüneteltek, így nem táncolhattak együtt a gyerekek.

Nyitott térben tartották meg

– Óvodai életünk egyik legnagyobb ünnepe a ballagás, de ezt a mai alkalmat azonban tudatosan nem ballagásnak, hanem búcsúztató ünnepségnek nevezzük, hiszen az idén teljesen más körülmények között zajlik – mesélte Szőke-Molnár Csilla óvodavezető. – Most az óvodaudvaron, csoportonként tartjuk meg azt, kormányrendelet szabályozza ugyanis a feltételeket. A Bambiból és a Katicából heten-heten, a Micimackóból pedig öten köszöntek, köszönnek el. Nyitott térben tartjuk a búcsúzást, így mindenki részt vehet rajta. Nem szeretnénk különbséget tenni a védettségi igazolvánnyal rendelkezők és nem rendelkezők között, ezért választottuk ezt a megoldást. Természetesen a biztonságra kinn is ügyelni kell. A maszkhasználat az óvoda kapuján belül, még a szabad levegőn is kötelező, akárcsak a távolságtartás.

Ropták és rázták a nagycsoportosok a Jerusalemára

Verba Attila Zsoltné óvodapedagógus kedves szavakkal búcsúzott a nagycsoportosoktól. A gyerekek óvó nénije sok szakmai tapasztalattal a háta mögött remekül megragadta ennek a napnak a lényeget, mégpedig olyan formában, hogy azt a ballagó ovisok is megértsék. Igen, most el kell búcsúzni, és valakitől elválni mindig fájdalmas esemény, de azzal egyidejűleg, hogy itt hagyják az óvodát, kitárul egy új kapu, az iskola kapuja, mely rengeteg élményt és örömet tartogat mindannyiuk számára. Szomorkodni így nem volt okuk, és idejük sem a nagycsoportosoknak. A beszéd után rövid időn belül a közelmúlt legnagyobb slágere, a Jerusalema csendült fel, melyre a Katicák egy kedves táncot mutattak be.

A tánc után a gyerekek ünnepi ruhát öltöttek, és megörvendeztették a jelenlévőket a szívderítő és megható ballagó versikékkel. A hét Katica vállára felkerült a tarisznya, melyeket sok-sok élménnyel és személyre szóló ajándékkal töltöttek meg az óvó nénik és daduskák.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.