- hirdetés -

Mindkét csapatunk idegenben lép pályára szombaton.

Az OMTK-ULE számára a megyei I. osztályú bajnokság véget ért, viszont a kupában csak most jön a neheze. Az elmúlt heti nagyszénási siker után ezúttal Szarvason kellene kiharcolni a továbbjutást a Békés Megyei Kupában.

Szarvasi FC – OMTK-ULE 1913 (június 12., 17.30 óra, Szarvas)

A döntőbe jutás a tét szombaton a szarvasi Erzsébet ligeti sportpályán. A két csapat eddigi mérkőzései:

A szarvasiak az 1. fordulóban erőnyerők voltak, a 2. körben Mezőmegyeren nyertek 7-3-ra, majd Szabadkígyóson győztek 6-4-re. A 4. fordulóban Mezőkovácsházán diadalmaskodtak 8-0-ra. Az Orosháza szintén erőnyerőként lépett a 2. fordulóba, ekkor Dobozon nyert 5-3-ra. A 3. körben a Mezőhegyes nem állt ki, így mérkőzés nélkül jutottak Harangozóék a 4. fordulóba. Nagyszénáson emlékezetes mérkőzésen, 0-0 után a kilencedik körben dőlt el a büntetőpárbaj 5:4 arányban az ULE javára. Marunák Levente hat tizenegyest védett!

Buza Barnabás edző: Mindent meg kell tennünk a továbbjutásért. A csapat életében ez egy remek lehetőség, hogy megmutassa, milyen messze szeretne eljutni. Egy meccsen bármi lehet. Sajnos Miszlai Lacira nem számíthatok, ami a csapat számára nagy érvágás. Mi csak nyerhetünk ebből a párharcból. Remélem sok orosházi jön szurkolni Szarvasra!

A mérkőzés után döntetlen esetén egyből büntetők következnek. A játékvezető: Benyovszki Zoltán (Tóth Imre, Kovács Krisztina).

A másik ágon a Bcs.Jamina mérkőzik meg a Gyulai FC csapatával.

Az ULE nem feltartott kézzel érkezik Szarvasra (archív fotó: Bohus Krisztián)

A megyei II/B. csoport 29. fordulójában Csorvásra látogat az OMTK-Rákóczi.

Csorvási FC – OMTK-Rákóczi (június 12., 15 óra, Csorvás)

Két fordulóval a bajnokság vége előtt az OMTK-Rákóczi 56 ponttal az 5. helyet foglalja el, pozícióján már nem változtathat, ezzel a helyezéssel felsőbb osztályba lépett. A csorvásiak 34 ponttal a 10. helyet foglalják el. Az előző fordulóban a Csorvás 5-2-re kikapott Mezőmegyeren, míg a Rákóczi 5-0-ra verte Rákóczitelepen a Köröstarcsát.

Kormányos Antal, a Rákóczi edzője: A szombati bajnoki számunkra már tét nélküli, de mindenképp presztizsmérkőzés, hiszen szomszédvári találkozóról van szó. Elég felforgatott kerettel utazunk, Kovács Feri és Bódi is igazoltan lesz távol. Krivik, Harmati és Sajti sem áll rendelkezésemre, Varga Peti pedig sérüléssel bajlódik. Bízom a beugrókban, akik a teljes védelmünket pótolni fogják.

A mérkőzés játékvezetője: Hajdú Dávid (Nagy Zoltán, Jávorka Eliza).

A Rákóczi már bebiztosította ötödik helyét a bajnokságban (archív fotó: Bohus Krisztián)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.