- hirdetés -

A Justh Zsigmond Városi Könyvtárral kapcsolatban megszokhattuk, hogy mindig törekszenek a fejlődésre és ennek érdekében időről-időre új dolgokkal állnak elő. Péntek este a könyvtár Youtube csatornáján, online számoltak be az legújabbakról.

A fejlesztéshez persze pénz is kell, ezért állandóan figyelik a pályázati lehetőségeket és pályáznak is. A most bemutatott dolgok is egy sikeres pályázat és szorgos munka eredményeképpen valósultak meg.

Megtudhattuk, hogy tavaly, a Nemzeti Kulturális Alap pályázatán nyert a könyvtár 1.000.000 forintot. Három elemből állt a megvalósítás. Elsőként a könyvtár online katalógusát integrálták be a honlapjukra. A második elem, amivel az olvasók is találkoznak, az új megállító táblák, térelválasztó és tájékoztató elemek, roll up-ok vásárlása volt. Ezeket is most láthattuk.

Pillanatkép a kiadványbemutatóból

Büszkén mutatták be a harmadik elemként napvilágot látott könyvtártörténeti kiadványukat. Az orosházi városi könyvtár története több, mint hetven esztendőt ölel fel, de eddig nem volt a könyvtár történetét feldolgozó kiadvány. A pandémia időszakát kihasználva ezt is elkészítették, mégpedig saját erőforrásokat igénybe véve. A kutatómunkát és a kiadvány megírását Törköly József végezte, a tördelés és a grafikai munkák Varjú János szakértelmét dicsérik. A most megjelent kiadványban nem csak a könyvtár történetét találja az olvasó, de egy átfogó tájékoztatást is a jelenleg is igénybe vehető szolgáltatásokról.

Az online műsorban egy kis beszélgetést is láthattunk Buzai Csaba és Törköly József részvételével, a kutatási munka érdekességeiről és nehézségeiről.

A június 11-én bemutatott adás felvétele továbbra is megtalálható és megtekinthető lesz a könyvtár Youtube-csatornáján, így aki lemaradt volna róla, bármikor megnézheti.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.