- hirdetés -

Pedagógusnap alkalmából, egyfajta tanévzáró jellegű eseményt rendezett június 9-én a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola. A rendezvényen a növendékek produkciója mellett értékelték, összegezték az elmúlt tanévet, az intézmény igazgatója Kardosné Bánhidi Éva pedig miniszteri elismerő oklevéllel gazdagodott.

Az iskola tanára, Csernainé Erős Ella és tehetséges növendéke, Nagy Luca vezette fel hegedűjátékával a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola június 9-i rendezvényét, ahol ezt követően a jelenlévőket köszöntötték. Kardosné Bánhidi Éva, az intézmény igazgatója összegezte a 2020/2021-es tanévet, kiemelve kollégái kitartó, lelkiismeretes és a sokszor kihívásokkal teli időszakban is segítőkész, odaadó munkáját.

– Nevelő-oktató munkánk rendkívül sokrétű, valódi hasznát sokszor csak évek-évtizedek múlva láthatjuk. Örömmel tölt el bennünket, amikor láthatjuk növendékeink sikerét és ha nem is a művészeti pályát választják hivatásuknak, de művészetet kedvelő, értő fiatalok válhatnak belőlük. A járványhelyzet miatt az idei tanév sem a terveink szerint valósult meg, bemutatóinkat, rendezvényeinket nem tudtuk megvalósítani és az oktatás sem volt egyszerű.

A növendékeket online versenyekre felkészítő pedagógusok is ajándékot kaptak (Fotó: Dancsó József)

Viszont több online országos versenyen is elindultak tanulóink, ahol a hegedűsök, fúvósok is dobogós helyezéseket értek el. Táncosaink is bemutatják előadásaikat a következő napokban és az elmúlt időszak sikeres vizsgái is jelzik a befektetett munkát – értékelt az igazgató, majd az online versenyekre való sikeres felkészítésért oklevelet adott át az iskola tanárai közül Csernainé Erős Ellának, Debreczeniné Szabó Szilviának, Hoffmann Ágnesnek, Jankó Zitának és Szabados-Tóth Lászlónak.

A művészeti iskola növendékei közül Darvasi Roland és Viczián Márk is bemutatkozott, ők kürttel zenéltek, Lászlai Krisztina zongorajátékának kíséretében. Ezután Orosháza polgármestere Dávid Zoltán köszöntötte az egybegyűlteket, megköszönve azt a munkát, amit a nehéz időszakban példaértékűen helytállva végig vittek.
– A munka, az értékek, amit adtok segítik gyermekeinket, hogy értékesebb emberként tudjanak majd helytállni az életben – tette hozzá.

Dávid Zoltán polgármester miniszteri elismerő oklevelet adott át Kardosné Bánhidi Évának (Fotó: Dancsó József)

Végezetül egy örömteli eseménnyel zárult a rendezvény. A Művészeti Iskola igazgatónője, Kardosné Bánhidi Éva ugyanis szakmai munkájának, eredményeinek, valamint tehetséggondozó, közösségfejlesztő munkájának köszönhetően miniszteri elismerő oklevelet vehetett át. Mint mondta, rendkívüli megtiszteltetés, öröm és hála számára ez a visszajelzés, megköszönve pedagógustársai lelkes és töretlen kitartó munkáját, amivel a hagyományokat folytatják évtizedek óta.

– Nagy öröm látni a lelkesedést, a gyerekek érdeklődését, alkotókedvét és hálás vagyok azért is, hogy fantasztikus elődök munkáját folytathattam, mind a hagyományokat, mind az újításokat követve. Ez a 35. évem, hogy tanítok, ebből a 21. évet pedig itt Orosházán tölthettem el, ahol annak idején a zenei tanulmányaimat is kezdtem. Igazából a zene számomra egy egész életemet meghatározó családi hagyomány, hiszen az édesapám, a nagyapám és a dédmamám is ezen az úton indult el, így magától értetődő volt számomra, hogy ezt a pályát szeretném én is folytatni – mesélte boldogan Kardosné Bánhidi Éva.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.